SKADAN: Backbjässen tvingas sluta

Backbjässen tvingas sluta efter en lång skadefrånvaro. Idag kom beslutet som avslutar en lång och framgångsrik karriär. Åtta VM och två OS står bland annat på meritlistan. Nu slutar den norske backen. Det skriver Färjestad på sin hemsida.
Att inte själv få välja när det är slut är jobbigt, säger Ole-Kristian Tollefsen.

Den norske backbjässen i Färjestad har spelat sin sista hockeymatch. Den sista skadan, en hjärnskakning, drog Ole-Kristian Tollefsen på sig på träningen den 15 februari förra året.  Han krockade med en lagkamrat och han slår i isen.

– Jag minns att Jämtin kom fram först till mig och kollade hur det var med mig. Han tyckte, för mitt eget bästa, att jag skulle ligga kvar. Det har aldrig varit min stil utan jag tog mig upp igen. När jag sen gick av isen så kändes det ju såklart att jag fått en smäll, men det har hänt förut så jag tänkte inte mer på det, säger Tollefsen till Färjestads hemsida.

Skakig hemresa

Efter träningen mötte han klubbens medicinske ansvarige Magnus Hell, det började snurra rejält inne i sjukrummet. Tollefsen bestämde sig ändå för att åka hem.

– Det var riktigt läskigt. Jag duschade och körde hem. Jag skulle hämta barnen på dagis men fick ringa min fru och be henne göra det. Hon hörde direkt att jag lät annorlunda. Det som är riktigt läskigt är att jag inte minns det. Varken det, vilken väg jag åkte hem eller de tre efterföljande veckorna.

Det jobbiga beslutet

Att inte få bestämma själv när karriären är över, är något av elitidrottares värsta mardrömmar. Nu var det en hjärnskada som stoppade en stor spelare och det kändes.

– Det kanske låter lite löjligt, men det var så det kändes. Jag har haft äran att få vara hockeyspelare så länge. Att inte själv få välja när det är slut är jobbigt. Jag antar att det hade känts ännu jävligare om jag hade varit 25 eller så, säger Tollefsen och fortsätter:

– Jag var så totalt nere ett tag så jag fick äta antidepressiv medicin. Det förändrar ju en i sättet man är på, så jag klev av den behandlingen efter ett tag.

Hyllar Karlstad och FBK

Avslutningsvis vill Tollefsen hylla Karlstad och Färjestad, en kombination som gett honom mycket glädje och stolthet.

– Den här staden, och de människor jag träffat under alla år, har verkligen fått oss att känna oss som hemma. Färjestad har alltid varit min klubb och jag är stolt över att ha fått spela i den grönvita tröjan.

Läs hela intervjun på FBK:s hemsida>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN