SHL: Färjestad nästa klubb att drabbas – ”Vi stänger ner”

Då har coronapandemin slagit till mot Färjestad i SHL. Vi stänger ner, skriver klubben på sin hemsida. Fram till måndag ligger verksamheten nere.
– Nu är de vår tur, om man nu kan säga så, säger Peter Jakobsson.

Vi stänger ner, det meddelar Färjestad sedan flera i klubbens A-lag drabbats av coronavirutset. Verksamheten ligger nere till och med måndag, till att börja med.

– Idag har alla infunnit sig i sina bilar på parkeringen och fått med sig egentester hem. Ingen, förutom de få som redan har antikroppar, har varit inne i byggnaden idag och testerna kommer att göras fredag, lördag och söndag. Innan det kan vi inte göra så mycket, säger Peter Jakobsson general manager i Färjestad till klubbens hemsida.

Klarat sig länge

Färjestad är en av få klubbar i SHL som inte tvingats stänga ner förrän nu. Det misstänks att de fått in smittan i laget under match.

– Vi har klarat oss länge och gjort ett hedervärt arbete med avstånd i våra lokaler och allt annat som man ska tänka på. Kanske mest är förvånad att det inte hunnit ifatt oss tidigare. Vi har spelat mot lag som strax efter har fått stängt ned men klarat oss. Nu är de vår tur, om man nu kan säga så, säger Jakobsson.

De som har påvisande antikroppar får träna i klubbens lokaler, övriga spelare hålls isolerade i sina hem.

Matcher skjuts upp

Sedan tidigare är Färjstads match mot Malmö flyttad. Nu tvingas an även flytta helgens bortamatch mot Djurgården den 13 mars.

Utöver de två matcherna har Färjestad följande matcher kvar att spela som fortfarande inte drabbats.

20 mars, Örebro borta
21 mars, Brynäs borta
25 mars, Skellefteå hemma

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton + 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN