Poängkungen återvänder till Hovet

Poängkungen i SHL Michael Lindqvist hade Hovet som hemmaborg när han spelade i AIK. Nu återvänder han med Färjestad.
– Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger, Lindqvist till DN.se.

Han har fått många att höja på ögonbrynen, Michael Lindqvist värvades från AIK till Färjestad inför säsongen och efter sju matcher av SHL leder han den totala poängligan. Fem mål – och lika många målgivande passningar.

– Jag har fått en roll som jag trivs med och liknar mycket den jag hade AIK, säger han till DN.se när han ska förklara framgången.

”Visste vad som krävdes”

Förra säsongen gjorde han 17 mål och 22 assist, men det var i HockeyAllsvenskan och när han skrev på i SHL var det ingen som trodde på omedelbar succé – mer än han själv.

– Jag gjorde en säsong som junior med AIK i SHL och visste vad som krävdes. Jag kände att jag skulle kunna bidra, men det gick lite snabbare än jag förväntat mig, säger han.

Återvänder till Hovet

Ikväll återvänder han till Hovet – denna gången i Färjestads mundering. Hans värsta rival, Djurgården, står för motståndet.

– Det blir väldigt speciellt att möta Djurgården med den bakgrunden jag har i AIK. Jag har spelat på Hovet i en träningsmatch mot Djurgården, men nu är det på riktigt. Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger han.

LÄS MER: Lindqvist tränade med superstjärnan – fick mersmak

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN