Pennerborn: ”Vi fick en bra beskrivning som han levt upp till”

Färjestad har fått en flygande start på säsongen. Med ligans färskaste tränartrio har laget imponerat och leder SHL. Huvudtränaren, Johan Pennerborn, förklarar några av anledningarna för Hockeybladet. 

Ett av den här säsongens stora utropstecken efter drygt en femtedel av serien är Färjestads BK. Värmlänningarna, som inte riktigt fått spelet att stämma de senaste åren, har stått för en stark säsongsinledning. Med flera nyförvärv, en färsk sportchef och ligans mest orutinerade tränartrio med Johan Pennerborn i spetsen, har karlstadlaget imponerat.

  •  Jag tror att nyckeln ligger i att man måste våga spela ishockey och vara kreativ som i alla bollsporter. Sen har vi ett spel som vi litar på och det kommer bli viktigt över tid, säger Johan Pennerborn till Hockeybladet.

En av förutsättningarna för att kunna spela det spelet Färjestad har stått för under inledningen är spelarrekryteringen. Att bredda forwardsidan var enligt den nya huvudtränaren viktigt för att få in alla pusselbitarna till lagbygget.

  •  Vi ville bli bredare och få flera möjligheter. Sen får man inte glömma att det gäller att kunna spela det här spelet över en längre tid. Det gäller att vi gnuggar på varje dag, det kanske är ett tråkigt svar, men det är så det är.

”Vi fick en bra beskrivning av honom – som han levt upp till”

Ett av Färjestads stora utropstecken i laget är den nya finska backen, Jesse Virtanen. Den offensiva backen kom inför säsongen från den finska klubben Lukko Rauma, med en stark säsong, poängmässigt bakom sig. I Karlstad har han inte gjort någon besviken, allra minst hans tränare, som som fått en försvarsgeneral att lita på.

  •   Vi visste att han varit i samma förening väldigt länge och jag hade sett honom ett par gånger innan. Vi fick en väldigt bra beskrivning av honom som spelare och den har han verkligen levt upp till här. Vår nya sportchef, Peter Jakobsson, gjorde ett otroligt noggrant arbete i den rekryteringen.

Pennerborn vill ha det lite hetare mot Luleå

Färjestad åkte på säsongens andra förlust, och den första matchen utan någon poäng mot Rögle. Johan Pennerborn vill se att laget studsar tillbaka på sin egen hemmaplan, men understryker att förlusten senast också var ett resultat av små marginaler.

  •   Det är små marginaler som avgör tycker jag, något mål tar på ett våra egna skaft och in. Men jag är ändå nöjd över att vi kan komma in och vara  spelförande och ta kommandot på bortaplan.

Vad blir viktigt mot Luleå?
–   Vi måste fortsätta att hålla oss till vårt spel. Luleå är som de alltid är, ett lag som jobbar hårt och spelar fysiskt. Vi måste vara lite hetare också än sist mot Rögle i allt vi gör, avslutar Johan Pennerborn till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN