Nygård: ”Vi måste visa känslor”

Färjestad, med sin heta förstakedja i spetsen, tar emot Luleå ikväll i vad som kan vara en försmak på åttondelsfinalen. Joakim Nygård vill se samma inställning som i 3–0-segern mot Skellefteå senast.
– Vi måste fortsätta spela aggressivt, säger han till Hockeybladet.

Färjestads Joakim Nygård är en spelare som växer för varje säsong som går. I år har han varit en av lagets absolut bästa spelare och en frisk fläkt i den vassa förstakedjan ihop med Johan Ryno och Alexander Johansson. I den senaste matchen mot Skellefteå gjorde de varsitt mål och var tungan på vågen i 3–0-segern.
– Vi har alla verktyg och högt till tak mellan varandra. Vi pratar mycket både på isen och i omklädningsrummet, säger Joakim Nygård till Hockeybladet.

Kedjan komplett

I Skellefteå gjorde Alexander Johansson sin första match sedan avstängningen han ådrog sig under matchen mot Frölunda den femte februari.
– Jätteviktigt att han är tillbaka, såklart. Vi är olika spelartyper som kompletterar varandra bra. Han är en ledare både på och utanför isen och driver på oss andra.

Vill fortsätta som senast

Ikväll tar Färjestad emot Luleå på hemmaplan. Ett lag som man med stor sannolikhet kan komma att ställas mot i åttondelsfinalen. Nygård vill se sitt lag uppträda på samma sätt som mot Skellefteå senast.
– Det gäller att fortsätta med samma aggressivitet som senast och pressa dem. Speciellt framför deras mål, för där är de starka. Vi måste visa känslor.

Matchen börjar klockan 19:00 och spelas i Löfbergs Arena.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN