Ny assisterande lagkapten i Färjestad

Med Ole-Kristian Tollefsen på skadelistan på obestämd tid har Färjestad haft en kapten för lite om man följer traditionen med en lagkapten och två assisterande inför säsongen. Nu har man hittat lösningen.

Det är hemmasonen Anton Grundel som kommer att få bära ett ”A” på sitt bröst i vinter. Tillsammans med den nya lagkaptenen Alexander Johansson och assisterande Johan Ryno så är det alltså Grundel som får förtroendet i vinter.

Stolt Karlstadkille som blir assisterande

Det var på en middag med Färjestads största partners på onsdagskvällen som det blev officiellt. Idag på morgonen gick man ut med nyheten på hemsidan.

— Jag ser det här som ett fint steg i min egen utveckling. Det här kommer också att sporra mig att ta ännu mer ansvar och bli en ännu bättre spelare. Jag trivs med press och ansvar och när jag nu får ett A på bröstet i min moderklubb är det för mig själv en otrolig ära. Jag kommer inte att ändra på mig, utan jag är utsedd till att bära ett A för den jag är som spelare och människa. Bara det är ju ett kvitto på att man gjort något rätt, säger Anton Grundel i en kommentar på hemsidan.

Lagkaptenens val

Även lagkaptenen Johansson hade ett finger med i spelet av ny assisterande kapten då man ville starta säsongen med tre bokstäver istället för två i Tollefsens frånvaro.

— Han var mitt val. Han är en Färjestadkille in i märgen och det vi vill ha fram hos Anton är just den där attityden som vi vet han besitter – att han inte ska tolerera att någon kommer hit och inte gör allt vad man kan för hans älskade Färjestad. Han och Per Åslund är nu de enda lokala grabbarna som är kvar sedan föreningens sista guld och det finns ett värde i det, säger Johansson.

Det gör alltså att Färjestads kaptener den här säsongen blir (C) Alexander Johansson, (A) Johan Ryno och (A) Anton Grundel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN