Foto: Bildbyrån
Scandic

Färjestad är på centerjakt, i en intervju med Värmlands Folkblad aviserar den NHL-meriterade centern, Jacob de la Rose, att Färjestad känns intressant.
– Färjestad kommer alltid vara intressant för mig, säger 21-åringen till VF.se

Jacob De La Rose har haft det tungt den gångna säsongen. Under säsongen har det endast blivit nio NHL-matcher och centern har mestadels hållit till i farmarligan, AHL. Nu kan han vara ett av namnen som Färjestad väljer mellan i jakten på en ny center.
– Det är en del SHL-klubbar som hört av sig. Några direkt till mig och några som sagt till agenten att de kan vara intresserade om det blir aktuellt. Kul att det finns intresse, skönt att känna att om det inte skulle bli något där borta så finns det alternativ, säger Jacob de la Rose i en intervju med Värmlands Folkblad.

”Det är klart att Färjestad alltid är intressant”

Under den gångna säsongen producerade centern totalt 31 poäng på 62 matcher i farmarligan. Tidigare har han representerat bland annat Leksand där han spelade innan han drog över till Nordamerika. Men tidigare har han även representerat Färjestads juniorlag och i intervjun förklarar han att Färjestad är ett alternativ om han inte får något nytt kontrakt borta i Nordamerika.
– Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger han till tidningen.

”Jag känner mig inte klar där än”

Det treåriga rookiekontraktet han skrev med Montreal Canadiens 2014 går ut nu men Arvikasonen förklarar att han siktar på att stanna på andra sidan atlanten.
– Ja, jag känner mig inte klar där än. Tanken är att vara kvar och testa lite till. Jag är fortfarande ung och känner att jag framför allt under den andra halvan av den senaste säsongen utvecklades mycket, säger han och fortsätter:

– Då fick jag spela i alla spelformer i AHL, spela över 20 minuter per match och spela ”viktiga minuter”. Jag tror det är bra för min utveckling att stanna.

Kommentarer

Kommentarer