Målrekord i sikte för Ole-Kristian Tollefsen

Färjestads Ole-Kristian Tollefsen hade inte gjort mer än två mål under samma säsong sedan 2004. Igår satte han sitt tredje för i år när precis halva grundserien är spelad. Sedan proffskarriären startade är rekordet sex mål på en säsong.
– Jag skjuter mer nu och åker mer skridskor, säger han till Hockeybladet.

Backtuffingen Ole-Kristian Tollefsen skrev i veckan på ett nytt tvåårskontrakt med Färjestad. Han tackade för förtroendet genom att i gårdagens möte med Brynäs göra sitt tredje mål för säsongen. En notering han inte mäktat med sedan juniorsäsongen 03/04 i Brandon Wheat Kings.
– Ja, det brukar toppa sig på två, säger han skämtsamt och fortsätter:
– Jag kom direkt från båset och försökte hitta en bra lucka. Joel (Eriksson Ek) gör ett jättebra jobb bakom deras mål och hittar mig. Det var bara att blunda och skjuta, säger han till Hockeybladet.

”Man tror mer på det”

Förra säsongen gjorde han inte ett enda mål. Med Färjestads nya spelsystem anser han att han får större möjligheter offensivt.
– Förra säsongen hade jag förmodligen ställt mig på blålinjen där istället för att kliva upp i banan. Sen är det givetvis en självförtroendefråga också. Man tror mer på det, helt enkelt.

Det är även en fråga om medveten träning.
– Jag skjuter mer både på match och träning – och har även bestämt mig för två särskilda ställen jag alltid ska sikta på. Inget jag kan avslöja här dock, avslutar han kryptiskt.

Han har nu lika många mål som backkollegorna Sebastian ErixonAnton GrundelTomas Skogs och Mikael Wikstrand ihop. Fler fullträffar från backplats har Jonas Holös och Magnus Nygren stått för.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN