Färjestad slutade på en sjundeplats i årets grundserie av SHL. I slutspelet tog säsongen snabbt slut efter att ha blivit utslagna av HV71 med 4-0 i matcher. Nu meddelar klubben att man bryter med tränaren

Leif Carlsson har en lång historia i Färjestad både som spelare och ledare. Efter elva säsonger som spelare för klubben blev han senare assisterande tränare för klubben. Säsongen 2011-12 blev han huvudtränare för Färjestad vilket han har varit i fyra säsonger. Han provade även på jobbet som sportchef i Karlstadsklubben innan han återigen blev huvudtränare.

Efter den här säsongens misslyckade slutspel meddelar Färjestad på klubbens hemsida att man bryter med Leif Carlsson.

“– I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK”, säger klubbens VD/GM Stefan Larsson.

“–  Jag har i alla lägen haft Färjestad BK:s bästa för ögonen och kommer alltid att måna mig om en god relation till föreningen. Jag är tacksam för att ha fått varit en del av Färjestad BK, både som spelare och ledare, under många år”, säger Leif Carlsson själv.

Nya målsättningar

I samma inlägg på hemsidan meddelar också Färjestad att man har skrivit tydliga målsättningar för kommande säsonger i SHL. Några av dem är att man innan år 2020 ska ha tagit klubbens tionde sm-guld, man ska även skriva rookiekontrakt med minst en junior från klubbens organisation varje år.

Kommentarer

Kommentarer