Lagkaptenen fortfarande på skadelistan. ”Fruktansvärt och jättejobbigt”

Den nyutnämnde lagkaptenen i Färjestad, Alexander Johansson, har skadeproblem och riskerar nu att missa SHL-premiären. Man har fått skjuta fram comebacken flera gånger om och nu missar han helgens matcher i Italien.

Lagkaptenen känner sig bekymrad

Som nyutnämnd lagkapten i Färjestad inför säsongen så är det verkligen inte en start som Alexander Johansson hade hoppats på. Det är lokaltidningen vf.se som kommer med uppgifterna att man nu får skjuta fram datumet då han kan vara tillbaka ännu en gång. Planen var att han skulle vara tillbaka i full träning den 6 september.

— Att jag skulle vara tillbaka då är orealistiskt, men samtidigt har större under än så skett. Jag fortsätter att köra på med min rehab och hoppas på det bästa.

SHL-premiären är den 16 september

På frågan om det är något som kan störa under hela säsongen ger kaptenen lugnande besked.

– Jag tror inte det. Jag har inte haft några liknande problem tidigare, jag har egentligen aldrig haft särskilt mycket skadeproblem någonsin under min karriär utan som mest missat nio matcher på grund av hjärnskakning eller brutet revben. Jag är inte orolig att det ska återkomma. Samtidigt är vi noga med att få ordning på det här just på grund så det inte ska bli några problem längre fram.

Johansson följer dock med på planet ner till Italien där man ska spela två matcher, mot Ingolstadt och Linz. Man får dessutom klara sig utan Linus Persson och nyförvärvet Christoffer Törngren som båda går skadade. Tappen på spelarsidan gör att talangen Oskar Bäck följer med på resan. Noteras ska att finländske backen Ilari Melart gör debut i FBK-tröjan då han ansluter på plats. Han kommer inte till Sverige förrän i mitten av september pga skatteskäl. Däremot får han spela med laget i Italien.

Se hela Färjestads lagbygge här.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN