Hon tar över som huvudtränare i Färjestad

Den norska ishockeyprofilen Silje Holös blir historisk i Färjestad, då han kliver in som klubbens första huvudtränare. Idag presenterades hon som klubbens nya tränare för A-damlaget i division 1.
– Vi vill sätta en större prägel på vår damsatsning, säger Albin Tyllgren.

Silje Holös presenterades idag som ny huvudtränare till Färjestads damlag i division 1. Då säsongen ställts in och inget lag går upp till SDHL den här säsongen väljer Färjestad att ta in den norska hockeyprofilen som tränare. Klubbens damsatsning ligger under FBK Akademin.

– Vi är fast beslutna om att Färjestad BK över tid ska vara ett etablerat topplag i SDHL. För att lyckas nå dit så krävs en långsiktigt hållbar och trovärdig strategi som skapar förutsättningar för ledare och spelare att lyckas. Jag är övertygad om att Silje är en viktig pusselbit på den resan, säger Albin Tyllgren, chef för FBK Akademien till klubbens hemsida.

Tidigare spelare

Holös har en gedigen spelarkarriär, som kröntes med ett SM-guld 2017. Hon spelat i den högsta serien i Sverige i sex säsonger där hon representerade AIK, Brynäs, Djurgården och Segeltorp. Innan hon la skridskorna på hyllan 2019 hann hon med två säsonger i Färjestad.

Sedan karriären tog slut har hon varit tränare för klubbens U-16 lag på flicksidan.

– Det ska bli spännande. Jag tror att jag kan ta med mig en hel del från min aktiva tid, men också det jag lärt mig under min tid tillsammans med Pontus Lägge och övriga i U16-laget, säger Silje Holös till Färjestads hemsida och fortsätter:

– Jag tycker att vi måste tävla mer än vad som gjorts tidigare. Då menar jag inte bara på match, utan i allt vi gör. Det gör inget om vi är lite griniga på varandra under träningar, det brukar bara trigga tävlingsnerven ytterligare. Sen ska vi fortsätta odla den fina stämning som finns redan nu i gruppen. Det är en oerhörd styrka att ha en väl sammansvetsad grupp som gillar att vara tillsammans, men som också kan tävla och ställa krav på varandra utan att det ena förtar det andra.

Läs hela reportaget om Silje Holös här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN