Talangen kan stanna – han lämnar Färjestad

Det ser ut som att en av Färjestads forwards får lämna laget trots fansens påtryckningar. Samtidigt får man behålla en av lagets unga talanger.

– För att kunna få in någon annan måste man dock ibland flytta på någon som man tycker om. Det är trångt om platserna och i det här läget blir det tyvärr så att John inte kommer att bli kvar hos oss, säger den nytillträdde sportchefen Peter Jakobsson till Hockeysverige.se.

Det är forwarden John Perssons vara eller icke vara som diskuterats flitigt efter säsongens slut. Färjestads supportrar startade en namninsamling för att få behålla forwarden. Tyvärr utan resultat.

– Att flytta på någon man tycker om är den tråkigaste biten med det här jobbet, säger Peter Jakobsson och fortsätter:

– I slutändan måste man också inse att inte alla kan vara nöjd med alla beslut som fattas. Samtidigt får det en att tänka till både en och två gånger när man hör om sådana saker.

Andra glädjeämnen för fansen

Även om lagets supportrar blir besvikna när Persson lämnar så får man annat att glädjas över. Det mesta tyder på att man får behålla jättetalangen Rasmus Asplund nästa säsong.

– Chanserna att det blir så är väldigt goda. Jag både hoppas och tror att Rasmus blir kvar ett år till. Det är i alla fall de indikationerna vi har fått nu, säger Jakobsson.

Asplund, född 1997, valdes förra sommaren av Buffalo Sabres i NHL-draften och han ska ha sagt att det blir SHL och Sverige förutsatt att det inte blir spel i NHL.

– Rasmus själv har sagt att det är SHL eller NHL som gäller och känner väl att ett år till i en stor roll på hemmaplan skulle kunna hjälpa honom mycket.

Han är prio ett efter stjärnvärvningen

Efter att man gjort klart med den tunga värvningen Dick Axelsson förhandlar man främst med backen Jonas Holös.

– Håkan sköter diskussionerna med honom just nu, så vi får se var det landar någonstans. Det är förhandlingar som pågår och den diskussionen är något som Jonas och hans agent får ta med Håkan.

Det är just det, en back, som är prio ett efter att den hårdskjutande lagkaptenen Magnus Nygren lämnat laget.

– Som det är nu behöver vi få in en riktig toppback och vi har krokar ute. Magnus går självklart inte att ersätta, men vi kanske får fördela ansvaret på några fler.

Ett par pusselbitar kvar

Samtidigt som arbetet pågår för fullt så är det några pusselbitar som saknas, utöver jobbet med Holös. Det dröjer inte allt för länge menar Jakobsson.

– En ytterforward, en center och en eller två backar, säger Jakobsson och lägger till att något snart kan vara klart:

– Vi har något spännande på gång framåt som jag tror vi skulle kunna presentera inom två-tre veckor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN