HAN BLEV MÅNADENS SPELARE I SHL: Fantastiskt kul

Under oktober månad hade Hockeybladet en omröstning om månadens spelare i SHL. Det stod mellan Färjestads Michael Lindqvist, Örebros Mathias Bromé och Ilari Melart i Växjö. Nu har vinnaren utsetts. 

Varje månad har Hockeybladet en omröstning om månadens spelare i SHL. I september månad var det Dennis Everberg i Rögle som tog hem priset av sajtens läsare. Nu har oktobers vinnare korats och priset går till Michael Lindqvist i Färjestad.

Lindqvist är just nu på landslagssamling med Karjala cup-gänget men svarar via SMS till Hockeybladet att han är jätteglad över priset. – Fantastiskt kul! Kul kvitto på att man gör det bra ute på isen, skriver 25-åringen.

Ambitionen är NHL 

Frågan är hur länge vi får se Lindqvist i SHL. Han är inte draftad av någon NHL-klubb men har gjort ett kort äventyr på andra sidan Atlanten. Inför säsongen 2018/19 värvades han av New York Rangers men gjorde inte en enda match med dom. I stället gick flyttlasset till Hartford Wolf Pack i AHL. Där gjorde Lindqvist 16 matcher innan han kom tillbaka till Färjestad igen. – Jag har sagt sedan jag kom tillbaka förra året att min stora ambition och dröm är att spela i NHL. Men någon favoritklubb därborta har han inte.

Lindqvist har under säsongen så här långt bidragit med 19 poäng på 16 matcher för Karlstad-klubben.

Det finns mycket kompetens i den klubben

Även om Michael började sin karriär i SDE norr om Stockholm är det AIK han spelat i nästan hela sitt liv. Laget ligger just nu sist i Hockeyallsvenskan och det är något som inte undgår honom. – Jag lider med AIK. Samtidigt vet jag att det finns mycket kompetent folk inom ledningen, och vet att de kommer vända den negativa trenden avslutar Michael Lindqvist.

Mer om detta ämne

SEPTEMBER 19: Månadens spelare i SHL
OKTOBER 19: Månadens spelare i SHL

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN