Han är Rynos ersättare i Färjestad

SHL-klubben stärker upp inför slutet av säsongen. Efter Johan Rynos avsked har klubben hittat en ersättare. Den finske JVM-hjälten lämnar Liiga för att ansluta till SHL-klubben per omgående, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Den finske JVM-hjälten var med och plockade hem det finska JVM-guldet under turneringen 2013-2014. Nu är forwarden redo för spel i SHL. Han blir Rynos ersättare i Färjestad.

Han blir Rynos ersättare i Färjestad

Ryno ut, Mustonen in. Den finske forwarden var med och besegrade Sverige i JVM-finalen 2013-2014, nu lämnar han Finland för spel i Sverige och SHL. Idag kunde Färjestad bekräfta att Aleksei Mustonen är klar för klubben. Spekulationerna kring var han skulle ta vägen har varit många, tidigare har Aftonbladet uppgett att Färjestad ska vara klubben som han hamnar i, detta visade sig stämma.

– En intressant spelare i en bra ålder. Han kan spela både ytterforward och center och vet var målet befinner sig. Jobbar hårt och är bra på skridskorna. Jag såg honom live under turneringen i Globen och det är en intressant spelare som kommer till oss. Han är som sagt i en bra ålder och har rutin från internationell hockey. Han har gjort mycket poäng under sina senaste säsonger och vi hoppas kunna få en fortsättning på det här hos oss, säger Färjestads General Manager Peter Jakobsson på klubbens hemsida 

Den blivande Färjestadsspelaren Aleksei Mustonen ser positivt på sin kommande tid i SHL. Enligt honom själv har han haft någorlunda koll på sin blivande klubb.

– Jag har pratat med lite vänner som känner till Färjestad och de har bara haft gott att säga. Jag fick en liten försmak om hur hockeyn är i Sverige senast med landslaget och jag tror att spelet i SHL kan passa mig väldigt bra, säger Mustonen själv på klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN