Håkan Loob lämnar Färjestad

Håkan Loob lämnar Färjestad efter säsongen, något han meddelade vid en presskonferens idag.
– Jag tog beslutet för ett tag sedan, säger Loob.

Färjestads sportchef Håkan Loob bestämde sig redan i oktober för att lämna posten som sportchef i klubben.  Idag meddelade han att det är dags att berätta om beslutet.

– Jag slutar efter säsongen och kommer jobba hårt för att avsluta mitt arbete på ett bra sätt, säger Loob.

–  Det Håkan har stått för och bidragit med som person både på och utanför isen för Färjestad BK, för svensk och internationell Ishockey är djupt imponerande. Håkan står för en drivkraft och en passion för sporten som tillsammans med hans person och kompetens lagt en fantastik grund och som starkt har bidragit till att utveckla sporten och föreningslivet på många plan, säger Stefan Larsson vd i Färjestad.

Färjestad letar ersättare

När nu Loob lämnar sin post letar Färjestad efter både en general manager och en sportchef som ska leda herrlaget tillsammans med tränarna.

– Det blir svårare och svårare att göra det här jobbet. Jag skulle inte anställa mig själv i dagens läge.

Under presskonferensen vilket som var svårast, att sluta spela eller sluta jobba i Färjestad.

– Det är det här. Det är mitt svåraste val. Att sluta som spelare var lätt jämfört med det här.

Loob meddelar också att han kommer att fortsätta att bo i Karlstad och att det troligen inte blir någon mer föreningsverksamhet.

– Det har spekulerats i om NHL och det kommer det inte att bli. Jag kommer inte att jobba i någon förening någonstans i världen.

Det har varit svårt för Loob att ta beslutet och nu är det klart.

– Det är så stort att det inte sjunkit in än. Det kommer att bli många tårar, de kommer redan nu, säger Loob.

En era går mot sitt slut

Sammanlagt blev det 31 år, elva som spelare och 20 som ledare för Loob i Färjestad.

– Jag har tagit beslutet att avsluta efter den här säsongen. När jag flyttade hem från Calgary sade jag tidigt att det här blir mitt sista år, likaså när jag helt slutade som aktiv. Jag följer samma beslutsgång nu och kommer att ha full fokus och ge allt under den säsong som är kvar samt de förberedelser inför nästa säsong som inletts, säger Loob.

– Den utvecklings- och förändringsfas som Färjestad BK inlett fortsätter nu med full kraft. Ytterligare en utmaning adderas nu när Håkan väljer att lämna och vi har inlett arbetet med att hitta en ersättare till Håkan. Detta sker parallellt med den genomgripande utvecklingen och översynen av Färjestad BKs sportsliga verksamhet och övriga strategiskt prioriterade områden. Detta omfattar alltifrån knatte till den yttersta eliten och förutsättningarna för föreningens verksamhet i övrigt, säger Stefan Larsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN