FBK-SILLY: Klassvärvning av Färjestad

Färjestad BK har gjort klart med en landslagsmeriterad center. Det är finländaren Tomi Sallinen som kommer ansluta till klubben.
– Framför allt ser jag fram emot att få spela i Färjestad, säger Tomi Sallinen.

Färjestads hemsida uppges att klubben värvat den landslagsmeriterade finländaren Tomi Sallinen. Centern är tidigare bekant med svensk hockey då han tidigare spelat i klubbar som Leksand och Djurgården. De senaste två säsongerna har han hållit till i KHL och i den schweiziska ligan, nu blir det alltså spel i Sverige igen.

– Ser fram emot det. Framför allt ser jag fram emot att få spela i Färjestad. Faktum är att jag under våren sett en del av Färjestads matcher via datorn då jag tycker att de spelat en kul hockey. Det ska bli jätteskoj att få representera en så anrik klubb. En annan viktig anledning att jag ville till Färjestad är att jag vill vinna en titel och jag tycker att det här laget har en god möjlighet till det, säger Tomi Sallinen.

En stark tvåvägscenter

Färjestads sportchef Peter Jakobsson åkte, tillsammans med Johan Pennerborn och Mattias Hell, till Helsingfors för att träffa Tomi Sallinen för att träffa honom och genomföra den medicinska undersökningen.

– Det är inte så långt bort och det är ett stort värde i att faktiskt träffa spelaren i fråga. Vi gjorde det ifjol med Melart och Virtanen och det var uppskattat från båda håll, säger Peter Jakobsson.

Färjestads sportchef menar också att Tomi Sallinen är en stark tvåvägscenter och ser det som positivt att truppen snart är färdigbyggd.

– Nu har vi en centeruppsättning som vi känner oss mycket trygga i. Med Sallinen, Ryno, Linus Johansson, Axel Ottosson och Oskar Steen så är vi väl rustade, säger Jakobsson.

Kontraktet med Tomi Sallinen är skrivet över två år och spelaren förväntas anlända till Karlstad i början av augusti.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN