FBK-IKONEN: Jag är förvånad över hur bra det går

Han är en av de största spelarna i Färjestads historia. För några år sedan lämnade han klubben och nu berättar FBK-ikonen om klubbens förvandling.
– Jag är förvånad över hur bra det går redan, säger Jörgen Jönsson till Hockeybladet.

Han är FBK-ikonen som lämnade klubben 2015 och ett år senare blev han assisterande tränare i SHL-konkurrenten Växjö. Ikväll ställs Jörgen Jönsson mot sin gamla klubb i en seriefinal. Det var ett tag sedan Färjestad var en toppklubb och Jönsson är förvånad att det gått så snabbt.

Klubben har gjort sig av med i stort sett alla gamla stjärnor och ”Familjen” splittrad och klubben bygger helt ny och nybygget har gått snabbt.

– Jag är mer förvånad att det går så här bra för Färjestad än att det går bra för till exempel Djurgården. Jag trodde att det skulle ta lite längre tid, säger Jörgen Jönsson till Hockeybladet.

I våras tackade legenden Håkan Loob för sig och den sista pusselbiten från den så kallade ”Familjen” i Färjestad lämnade sin post. Oprövade Peter Jakobsson tog över som sportchef och nästintill lika oprövade Johan Pennerborn tog över som huvudtränare.

– De har verkligen gjort rätt och hittat rätt snabbt. Jag har inte haft någon insyn i föreningen sedan jag slutade, men visst känns det bra att det går bra för Färjestad igen.

FBK-ikonen imponerad

Jönsson tycker att ledarstaben i Färjestad lyckats få stjärnorna att arbeta tillsammans på ett imponerande sätt och att han kanske inte trodde på att vissa värvningar skulle vara så lyckade.

– Det har fått starka individer att jobba som ett lag, det är mycket imponerande.

Färjestad har förlorat tre av de fem senaste matcherna. Jönsson tror att det kan vara en reaktion på den suveräna starten som laget har fått med den nya ledningen.

– Kanske har de en lite dipp just nu, vi får se hur det går när vi möter dem.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN