FÄRJESTADS STJÄRNA STRAFFAS: ”Du suger”

Färjestads stjärna Marcus Nilsson straffas för tilltaget under gårdagens match med Växjö Lakers. Här är domen för hans osportsliga uppträdande i förlustmatchen. 

Efter gårdagens förlustmatch mot Växjö Lakers får Färjestads stjärna Marcus Nilsson hjärnsläpp och säger till domarna: ”Bra jobbat ni förstör matchen”. Detta renderar i att Nilsson straffas med det milda matchstraffet. Tyvärr stannar det inte vid det. Utan på vägen av isen ska Nilsson sagt till domaren ”du suger”. Då ändras det milda straffet till ett grovt.

Så här skriver Disciplinnämnden i sitt beslut:
Jag ber honom lämna isen utan att säga något mer så stannar det på GM. På vägen av isen ropar han ”Du suger” vilket bekräftas av LD Simon Hillborg. Då får han ett MP för Abuse of officials. Marcus Nilsson har uppgett följande. Markus Nilsson säger till Sören Persson att det var mindre bra dömt och att dom förstör matchen och ropar sen uselt och inte ”du suger”.

Vad som fått Marcus Nilsson att tappa greppet är oklart. Dock vinner Växjö matchen med 3-4 efter ett avgörande mål i förlängningen.

Straffet 

Nilsson straffas med två matchers avstängning. Han klarar sig dock undan böter för tilltaget. Detta betyder att han missar de kommande bortamatcherna mot Linköping på lördag och HV71 på tisdag. Gårdagens förlust innebar att Färjestad tappade andraplatsen i tabellen till Örebro HK. Närkelaget vände och vann mot Luleå i toppmötet.

Detta var den första avstängningen under säsongen för Färjestad. Här kan ni följa Hockeybladets ”Bötestabellen” 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN