Tre SHL-lag klara för CHL nästa säsong

Frölunda var redan klara för CHL. I tisdags blev två SHL-lag till klara för turneringen 2019/2020. Nu finns det bara två svenska platser kvar.
– Det har varit en av våra målsättningar hela säsongen, säger Färjestads General manager Peter Jakobsson till deras hemsida.

Både Färjestad och Luleå har de senaste säsongerna missat Europaspel, men säkrade i och med tisdagens segrar varsin plats i CHL nästa säsong. Tack vare Färjestads seger mot Brynäs i tisdags, var deras plats i turneringen klar. Luleå har kanske haft sin bästa säsong någonsin, och gått som tåget i grundserien. Norrbottensklubben vann en rysare mot HV71 efter förlängning och befäster därmed sin serieledning.

Till nästa säsong har Sverige fem platser, Frölunda som är regerande mästare i CHL är garanterad en plats. Det återstår fyra platser som ska fördelas på topp-3 i serien samt laget som vinner SM-guld. Tack vare tisdagens vinster för Färjestad och Luleå, kommer de sämst komma trea och fyra i tabellen. Platserna i CHL är därmed säkrade för de båda lagen.

Är ett stående mål

Efter nyheten att klubben var klara för CHL nästa säsong, rådde det mycket glädje i klubben. Färjestads General manager Peter Jakobsson är glad över bedriften och att få den rutan i kryssad.

– Att spela CHL är ett stående mål för Färjestad BK. Därför känns det mycket bra idag då vi infriat just det målet, säger Jakobsson till Färjestads hemsida.
Att få chansen att spela i turneringen betyder väldigt mycket för Färjestad som klubb, menar Jacobsson.

Det främsta är att man får ytterligare en titel att spela om, men även att få möta lite annorlunda och nya lag.

– Det ger våra spelare och ledare en stor utvecklingsmöjlighet, då man möter lag från andra ligor där man kanske inte har en jättestor förkunskap om hur motståndet agerar, säger han.

De flesta matcherna i gruppspelet går innan SHL säsongen startar. Det menar Jakobsson kan vara positivt.

– Det är en fin möjlighet att svetsa samma gruppen inför säsongen.

Hoppas supportrarna sluter upp kring laget

CHL som turnering har ett mindre bra rykte, vilket Jakobsson är medveten om. Han menar dock att om man lyckas kvalificera sig till turneringen är klubbarna att räkna med.
Han hoppas att supportrarna sluter upp kring laget under CHL säsongen, och hänger med på äventyret.

– Med en bra lottning kan det ju bli matcher i någon trevlig stad man kanske aldrig tidigare besökt, avslutar Jakobsson.

Läs mer om CHL och alla lag som är klara på deras hemsida

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN