FÄRJESTAD: Bo ”Kulon” Lennartsson har gått bort

0
1221
Bo Kulon Lennartsson har gått bort
Foto: Bildbyrån
Färjestad har sorg. Ikonen Bo ”Kulon” Lennartsson har gått bort. Detta meddelar klubben på sin hemsida under måndagen. – Våra tankar går till familjen. 

Bo Lennartsson även kallad ”Kulon” har somnat in. Detta meddelar klubben på sin hemsida under måndagen. ”Kulon” var med och vann fem SM-guld med Karlstadklubben.

– Han har innehaft en rad olika poster, såväl i Färjestad som på andra ställen. Han var bland annat en stark kraft i bildandet av det vi idag känner som Champions Hockey League, samt att Kulon också var instrumental i grundandet av Färjestad BK Hockeyallians. En allians som jobbar för att stärka klubbarna i den värmländska ishockeyn skriver klubben på sin hemsida.

Lennartsson började sin karriär i Halmstad som spelade tränare. Sedermera gick flyttlasset till Bofors för att via Väsby tillslut hamna i Värmland och Färjestad.

Jobbade även i Juniorkronorna

Vid hela fem tillfällen under sin karriär med Färjestad vann klubben SM-guld. Dessutom var ”Kulon” förbundskapten åt Juniorkronorna säsongen 00/01 med bland andra spelare som Niklas Kronwall och Henrik Lundkvist som spelare.

”Kulon” hade på senare år hand om satsningen över damhockeyn i Karlstad.

– Bo Lennartsson kommer att vara saknad av alla oss som haft äran att ha honom i vår vardag. En glädjespridare med en enorm förmåga att få saker att fungera.

Bo ”Kulon” Lennartsson blev 65 år.

Läs mer om Färjestad här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.