Dick Axelsson: ”Det gäller att glömma det här fort”

Mot Rögle kom serieledarnas första förlust och efter matchen konstaterade Färjestads trollkarl Dick Axelsson att man satt kvar i omklädningsrummet inför matchen. 
– Det är hockey och det gäller att vara bäst för dagen, det var inte vi idag, säger han till Hockeybladet.

Allt har gått Färjestads väg den här säsongen, men mot Rögle kom förlusten och efteråt var det en besviken Dick Axelsson.
– Vi kom inte alls upp i nivå, samtidigt som Rögle gjorde det jättebra. Det är klart att man är besviken, men det är bara att acceptera förlusten för det är en ny hockeymatch på torsdag, säger han.

”Tyckte att vi underpresterade redan från minut ett”

Det var gästerna som tog ledningen, men i den andra perioden kunde Rögle vända matchen och i den tredje perioden avgjorde man matchen definitivt.
– Jag tyckte att vi underpresterade redan från minut ett. Det är hockey och det gäller att vara bäst för dagen, det var inte vi idag, konstaterar han.

Kedjan med Dick Axelsson, Rasmus Apslund och Michael Lindqvist har gjort stor succé i inledningen av SHL och har tillsammans producerat 29 poäng på de första tio matcherna.

Vad beror succén på?
– Vi är tre likasinnade spelare. Vi gillar att spela pucken med ”give and go” och har bra fart under skridskorna. Jag tycker väl ändå att vi kan prestera lite mer och lite bättre, även fast det gått bra så här långt.

På torsdag är det ny match när Färjestad ställs mot Luleå. Ett Luleå som plockade sin första trepoängare när man vann i Malmö under tisdagen. Då vill Dick Axelsson att laget ska studsa tillbaka.
– Det gäller att glömma det här fort. Vi ska fortsätta som vi har spelat tidigare matcher. Luleå är ett otroligt starkt lag, så det gäller att vara med från start, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN