BEKRÄFTAT: SHL:s poängbästa spelare lämnar klubben

0
863
BEKRÄFTAT: SHL:s poängbästa spelare lämnar klubben
Foto: Bildbyrån
En av SHL:s främsta poängskapare lämnar klubben efter säsongen trots att kontraktet nyligen förlängdes. Efter säsongen väntar spel i utlandet, uppgifter Aftonbladet var först med att rapportera om. 

Med sina åtta mål och 35 assist är han säsongens poängligaledare i SHL. Idag kunde Aftonbladet avslöja att SHL:s poängbästa spelare lämnar klubben efter säsongen. Detta trots att kontraktet med forwarden nyligen förlängdes.

SHL:s poängbästa spelare lämnar klubben

Marcus Nilsson är SHL:s poängkung och den ende forwarden i ligan som snittar en poäng per match. Med sina 43 poäng har han varit en av Färjestads viktigaste spelare och en mycket tung pjäs i laget. Under Beijer Hockey Games i början på februari anslöt Nilsson till Tre Kronor efter återbud. Där fick han chansen att briljera framför internationell publik och kunde på så sätt öppna ögonen för ligor utomlands. Idag kunde det avslöjas att han lämnar Färjestad och SHL efter säsongen för spel i KHL.

Eftersom att Nilssons nya kontrakt med Färjestad innehöll en utlandsklausul är det därför möjligt för honom att lämna för spel i KHL. Enligt uppgifter ska KHL-klubben, som ännu inte är namngiven, och Nilsson vara överens och övergången kommer att presenteras när transferfönstret öppnar i Ryssland den 1 maj.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 18 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.