BEKRÄFTAT: Stjärnan går till rivalen

Tidigare idag stod det klart att Örebro entledigade sin stjärnspelare Libor Hudacek. Timmar senare kom uppgifterna om att han skulle vara på väg till rivalen Färjestad. Nu har man gått ut och bekräftat uppgifterna på sin hemsida.

27-åringen har spelat i Örebro under dom tre senaste säsongerna där det blev en rejält fin poängskörd förra säsongen med 38 pinnar på 49 matcher. Denna säsongen har det inte funkat mellan arbetsgivare och arbetstagare trots att Hudacek gjort 15 poäng på 33 matcher och med det är tio poäng bakom interna poängligaledaren Sakari Manninen.

Örebro har inte varit nöjda

– Örebro Hockey har idag beslutat att inte använda sig av Libor Hudaceks tjänster under resterande del av säsongen. Vi vill passa på att tacka Libor för hans tid i klubben och önska honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Niklas Johansson i en artikel på Örebros hemsida.

Hudacek själv har haft en mindre lyckad säsong precis som hela laget Örebro som just nu ligger på kvalplats med en match mindre spelad än konkurrenterna.

Ny klubbadress blir Färjestad

Nu står det alltså klart att slovaken flyttar cirka 10 mil västerut till Karlstad och Färjestad för resten av säsongen. Man har sedan Michael Lindqvist blev skadad sökt efter en ersättare. Nu har man hittat honom i rivalens stjärna.

– Libor är en erkänt duktig hockeyspelare. Vi har letat efter en spelartyp för att täcka upp för Micke Lindqvists skada och vi känner att Libor Hudáček kommer att passa bra in där. Han har haft en mindre lyckad säsong i Örebro, men är sedan tidigare en erkänt stabil poänggörare, säger sportchef Peter Jakobsson i en kommentar till Färjestads hemsida.

Hudacek kommer att ansluta till Färjestad inom dom närmsta dagarna och Färjestad hyr honom av Örebro säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN