Backen lämnar Färjestad för SHL-konkurrenten

Backen, Lucas Ekeståhl-Jonsson, lämnar Färjestad för SHL-konkurrenten Rögle. 24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skåneklubben.
– Mitt mål är att bli en toppspelare, säger Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Nu är det klart, den 24-årige backen Lucas Ekeståhl-Jonsson lämnar Färjestad för SHL-konkurrenten Rögle. Kontraktet med den Björklövenfostrade backen är skrivet på två år.

– Rögle kom in sent i bilden men efter att ha snackat med Chris (Abbott) och Cory (Murphy) fick jag en grym känsla för organisationen. Hur de utvecklar spelare, hur de ser på mig och den roll jag skulle kunna få. Mitt mål är att bli en toppspelare men det är upp till mig att visa att jag är värd det förtroendet, säger Lucas Ekeståhl-Jonsson till Rögles hemsida.

Ett år kvar

Ekeståhl-Jonsson lämnar Färjestad trots ett år kvar på kontraktet. Klubben valde att släppa spelaren, trots att det är till en seriekonkurrent.

– Lucas kom till oss för ett tag sedan och framförde önskemålet om att få lämna. Efter ett tags funderande så har vi kommit fram till att låta honom få fortsätta sin karriär i en annan klubb. Han känner att det är trångt om plats där han vill vara, som offensiv back, och vill se sig om efter en möjlighet där han kan få utveckla det spelet. Inga hard feelings alls utan vi tackar Lucas för hans insatser i vår tröja och önskar honom lycka till i hans nästa äventyr, säger Peter Jakobsson, general manager i Färjestad till klubbens hemsida.

Skridskoskicklig

Enligt Rögles sportchef Chris Abbott är det en skriskoskicklig back klubben värvat och att han haft ögonen på honom under ett bra tag.

– Lucas är en mycket bra skridskoåkare, rörlig och offensivt lagd back med en mycket spännande karriär framför sig. Vi har följt Lucas i ett par år nu och vi tror att hans spelstil kommer att passa perfekt i vårt system och hur vi vill spela ishockey, säger Chris Abbott till Rögles hemsida.

Följ Rögles lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN