”Vi får ta revansch på torsdag”

Djurgårdens center Lukas Vejdemo vill ta revansch på Skellefteå efter övertidsförlusten i den första semifinalen. Matchen i tisdags slutade 3-4 till Skellefteå. Nästa omgång i matchserien spelas på torsdag.
– Vi har många matcher kvar att spela, säger Lukas Vejdemo när Hockeybladet möter upp honom efter första ronden i semifinalen.

Lukas Vejdemo vill ta revansch efter övertidsförlusten mot Skellefteå. De hade tränat hårt inför mötet i tisdags. I och med att Djurgården tidigare slagit ut Linköping med klara 4-1 i matcher hade de, inför den första semifinalen, en period i över en vecka helt utan match.

– Vi hade lite vila första två dagarna efter Linköping. Sen drog vi igång så det var bara vanlig träning. Hård träning för att komma så väl förberedda som möjligt, säger Lukas Vejdemo till Hockeybladet.

Visst verkade det inledningsvis som att Stockholmslaget laddat upp sig rejält efter sista kvartsfinalvinsten mot LHC. I matchens första period var det Djurgårdens IF som förde spelet och det fanns egentligen inga tecken på att de skulle förlora. De vann den inledande perioden med 2-0.

– Jag tycker vi börjar bra i första perioden. Tio minuter in i andra tycker jag också att vi är det spelförande laget och är bättre. Sen tycker jag att vi börjar slarva lite i passningsspelet, vilket gör att de sätter hård press och får långa anfall på oss.

Ingen större skillnad

Lukas Vejdemo menar också att han inte ser någon större skillnad spelmässigt när det kommer till kvartsfinalmotståndet Linköping och semifinalmotståndet Skellefteå.

– Jag tycker ändå de spelar rätt likt. De försöker pucka sig ur egen zon och spelar ett kort passningsspel. Jag tycker ändå de är rätt lika som lag. Vi var inte så förvånade utav hur de spelade utan vi visste vad som väntade. Det var en jämn match.

Trots att Djurgården, enligt Lukas Vejdemo, visste vad som väntade kunde Stockholmslaget ändå inte knipa segern på övertid. Efteråt berättade Djurgårdens center varför det inte räckte till seger i tisdags.

– Det är svårt att säga. Jag tycker vi har många bra lägen, vi kanske saknar något mål framför målet där vi ska vinna puckarna. Kriga framför mål och slå in dem. Det är en jämn match, surt att torska såklart. Men samtidigt tar vi med oss att vi lyckades vända ändå och göra 3-3, vi fick till en sudden. Sen i sudden kan det gå lite hur som helst. Vi får ta revansch på torsdag.

”Många matcher kvar att spela”

Första semifinalen slutade alltså 3-4 till Skellefteå efter en övertidsperiod och Djurgården får chans till revansch på torsdag.

– Vi får deppa lite ikväll och sen redan imorgon är det nya tag. Det är en serie i bäst av sju. Vi har många matcher kvar att spela. Vi får inte deppa alltför mycket, kanske lite ikväll, och sen laddar vi om för en ny match på torsdag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN