VÄGGEN: Svedbergs storspel bäddade för Djurgården

Det var Niklas Svedbergs storspel som bäddade för att Djurgården skulle gå segrande ur striden mot Leksand. Målvakten höll sin andra nolla den här säsongen.

Djurgården vann mot Leksand med 4-0 och det var målvakten Svedbergs storspel som bäddade för Djurgården. Under eftermiddagen höll han sitt Djurgården kvar i matchen, trots att de tog ledningen redan efter nio sekunder. Leksand tryckte tillbaka stockholmarna i den första perioden. Totalt räddade Svedberg 36 skott under matchen. Målvakten håller med om att ledningen efter den första akten var osäker.

– Vi hade lite flyt att vi ledde med 2-0 efter första perioden, säger Svedberg till Cmore.

Djurgården tog över

I den andra akten tog Djurgården tag i taktpinnen och förde spelet. Då kändes 3-0-ledningen efter två perioder säkrare kände Svedberg.

– Vi tog över spelet i den andra och det kändes säkrare, säger han till Cmore.

Tagga till?

Efter matchen pressades Svedberg av Cmores Petter Rönnqvist om han tvingats tagga till sedan Djurgården värvat Karri Rämö sedan Robin Jensen skadat sig. Rönnqvist fick svar på tal direkt.

– Jag vet inte om man kan tända till mer än om man spelar i Djurgården.

Matchens artist

Patrik Berglund har kommit igång efter en trög start och hans straffmål var en delikatess kopierad av Kent Nilsson från VM i Globen 1989 och Peter Forsberg i OS-finalen i Lillehammer 1994.

Dessutom kom det en assist från Berglunds klubba, säsongens första.