UTLÅNING: SHL-junioren lånas ut till Hockeyallsvenskan

Då klubben redan har tio backar i laguppställningen lånar man ut en juniorback till Hockeyallsvenskan. Detta för att han ska få chans till seniorspel, uppger klubben på sin hemsida.

Almtuna i Hockeyallsvenskan får en sen förstärkning på backsidan. Djurgården ser över sin trupp inför SHL-starten väljer klubben att låna ut en av sina spelare som har varit med i bruttotruppen inför denna säsong. Den 19-åriga backen som tvingas nu lämna truppen kommer att representera Almtuna i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Simon Johansson är fostrad genom Djurgårdens ungdomslag och imponerade förra säsongen i J20-Elit med 36 poäng på 43 matcher. Genom hans imponerade spel fick han chansen i SHL och det blev totalt åtta matcher för Johansson i Djurgården förra säsongen. Efter det skickades han tillbaka till J20 där det blev spel resten av säsongen. I år vill 19-åringen ta nästa steg och fick en plats i A-lagets bruttotrupp. Nu blir det spel i Hockeyallsvenskan med Almtuna för att han ska få spela seniorhockey.

Bra lösning för backen

– I och med att vi nu är tio backar i vår grovtrupp så är det här en väldigt bra lösning för Simon. Där han befinner sig i sin utvecklingsfas är viktigt med matchtid på seniornivå något Simon är behov av, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Läs mer om Djurgården>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN