TILLBAKA: Nu gör DIF-supportrarnas favorit comeback

Det var i Södertälje i en landskamp mot Lettland som olyckan var framme och Djurgårdsspelaren slet av korsbandet. Efter nio månader av rehabilitering är Djurgårdssupportrarnas favoritspelare, Daniel Brodin redo för comeback.
– Jag är taggad, säger Daniel Brodin.

Nio månader efter olyckan i Scaniarinken gör nu Djurgårdens Daniel Brodin comeback. En återkomst som är efterlängtad av supportrarna och framförallt av spelaren själv.

– Det ska bli skitkul. Man har väntat länge medan man stått och sett så många matcher från läktaren och från soffan. Jag är taggad, säger Daniel Brodin till Djurgårdens hemsida.

Comeback mot serieledarna

Djurgården möter serieledarna Växjö på bortaplan ikväll och Daniel Brodin är en av 13 forwards som åker med laget till matchen. Djurgårdens tränare Robert Ohlsson är imponerad av Brodins kamp för att komma tillbaka.

– Vilken resa han har gjort. Han har lagt ner hela sin själ i det här för att komma tillbaka. Det är otroligt häftigt att se hur mycket tid han lagt ner på det här. Han har varit här varje dag från morgon till eftermiddag, säger Ohlsson.

Stöd av frun

Under sommaren gifte sig Daniel Brodin med ungdomskärleken Emilia, som till vardags spelar fotboll i Djurgården. Även hon har drabbats av korsbandsskada och de har rehabat tillsammans, något som varit ett stort stöd.

– Emilia har varit sjukt viktigt för mig. Lite konstigt att båda var skadade samtidigt, men det har varit skönt att veta exakt vad som skulle hända i varje situation. Jag visste vad som skulle hända efter operationen, att man kunde mål dåligt i början och så vidare. Vi var tillsammans 24/7. Jag menar, andra man känner jobbar ju och har sitt liv, så man kan nog bli ensam vid en sån här skada, säger Brodin.

Epitetet Järnkamin

Djurgårdens tränare öser mer superlativer om sin comebackande powerforward. En oöm spelare som kan jämföras med föregångare som Jimmie Ölvestad, Lasse Björn, Björn Nord och Nichlas Falk med flera – de som kallas järnkaminer på isen. Nu är 27-åringen tillbaka och det återstår att se hur mycket speltid han får redan ikväll.

– ”Brodda” är en hårt jobbande energispelare som alltid tävlar. Han tacklas mycket och är ofta framför mål där det händer. En kulturbärare. Man pratar ofta om Djurgårdsspelare som järnkaminer och Brodin är en järnkamin, avslutar Ohlsson.

Fler nyheter om Brodins skada:
Brodin röntgas imorgon – VM är i fara

SHL-stjärnan skadad när Tre Kronor vann

Djurgårdens mardrömsbesked: Stjärnan blir borta länge

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN