Tidigare Djurgårdsstjärnan flyr från orkanen

[fruitful_recent_posts_slider posts=”4″ cat=””][fruitful_ibox_row] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Title 1″]Lorem ipsum dolor sit amet.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Title 2″]Lorem ipsum dolor sit amet.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Title 3″]Lorem ipsum dolor sit amet.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Title 4″ last=”true”]Lorem ipsum dolor sit amet.[/fruitful_ibox] [/fruitful_ibox_row]

För bara några veckor sedan drabbades delar av USA av orkanen Harvey. Nu förbereder sig landet för en ny naturkatastrof när orkanen Irma närmar sig.  En av dem som tvingas fly är den tidigare Djurgårds- och Boston Bruins-spelaren Michael Thelvén.

I delar av USA kämpar man fortfarande med att få bukt med de översvämningar som orkanen Harvey lämnade efter sig när den drog in över landet i slutet av augusti. Men samtidigt förbereder sig andra delar av landet för en ny katastrof med nya översvämningar när orkanen Irma kommer närmare och närmare och väntas dra in över Florida under lördagen. Mitt i riskzonen bor den tidigare Djurgårdsspelaren Michael Thelvén som nu har tvingas lämna sitt hem i Florida för att komma undan stormen.

”Sticker norrut”

–Den har inte kommit än men det ser inte vidare bra ut! Vi sticker norrut idag för säkerhets skull, säger Michael Thelvén när Hockeybladet når honom mitt i förberedelserna för stormen.

Tidigare Djurgårdsstjärnan flyr från orkanen
Här köar invånarna i staden för att köpa vatten. Foto: Privat

Om orkanen

Den enorma orkanen Irma har nu dragit in över nordöstra Karibien och har uppmätts till en vindstyrka på 82 meter per sekund. Det är en av de starkaste orkanerna som har dragit över Atlanten på ett sekel. Irma har nått den högsta nivån på orkanskalan. Den beräknas som sagt att nå Floridas kust under lördagen och det amerikanska orkancentret beskriver situationen som potentiellt katastrofal. Även invånarna i staterna närmast norr om Florida har varnats för att stormen kan komma att röra sig norrut längst med USA:s östkust.

Allt detta händer alltså bara veckor efter att orkanen Harvey slog till mot Louisiana och Texas. Då omkom minns 50 personer.

 

Läs även: Djurgården kan gå miste om nyförvärvet

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN