Tellqvist är Djurgårdens trygghet i avslutningen

De senaste omgångarna har Djurgårdens stjärnmålvakt, som bidrar stort med sin trygghet till laget, fått se matcherna från båset och det är inget som stör honom. Han känner stor tilltro till sin kollega i målet, Adam Reideborn.
– Jag tycker att Adam har spelat mycket bra på slutet, säger Mikael Tellqvist till Hockeybladet.

Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist är lagets ålderman och en av de stora ledarna i laget. Flera personer inom Djurgården som Hockeybladet pratat med berättar vilken ledare han är. Att han inte är en av kaptenerna på isen har endast en förklaring, målvakter får inte vara kapten eller assisterande kapten i ishockey.

– ”Tellan” betyder otroligt mycket för laget med sina erfarenheter, sa Calle Ridderwall till Hockeybladet innan jul.

Sprider trygghet till laget

Spelarna i Djurgården har under den gångna säsongen upplevt en enorm press, mycket på grund av den miserabla inledningen. I sådana lägen är Tellqvist en stor trygghet för laget. Han ser sig själv som den som ska försöka förmå spelarna att hålla sig lugna.

– I år har jag försökt att hålla alla lugna under den situation som vi varit i. Försöka hålla mig själv lugn och alla andra lugna. Att spela i Djurgården innebär rätt mycket stress redan från början och när det börjar hacka lite grann blir det ännu mer stress och press från ledare, fans, från folk när man går och lämnar på dagis och så. Alla bryr sig om Djurgår’n mer eller mindre, så är det. Även om man inte gillar Djurgår’n så bryr man sig ändå, då vill man att de ska förlora. Gillar man Djurgår’n så brinner man för det och jag som Djurgårdare brinner också naturligtvis. Det grinar extra illa när det går tungt, säger Mikael Tellqvist till Hockeybladet.

Om det krävs tvekar han inte att ställa sig inför laget för att hålla så kallade brandtal, det är inget han strävar efter – men visst har det hänt den här säsongen.

– Det händer ibland, det är sällan jag kommer in och skriker och gormar. Jag försöker hålla mig lugn. Det är bara någon gång ibland som det brinner till, efter vissa matcher. Det är när jag inte tycker att vi gör det jobb vi ska göra. Annars försöker jag hålla alla lugna och få dem på positiva tankar.

Spelat slutspelsmatcher sen Karjala Cup

Djurgården krigar för att nå slutspel och om de kommer dit så är det ett slutspelsvant lag. Samtidigt manar ”Tellan” till förståelse från supportrarnas sida, den pressande situationen gör att det kan se ut som spelarna inte ger allt – något han försäkrar till Hockeybladet.

– Vi har i stort sett spelat slutspelsmatcher sedan Karjala Cup och då kan det se lojt ut även om det inte är det, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att det är svårt för fans när man sitter på läktaren vad som pågår i huvudet på idrottsmän. Vi går ut varje match och vill vinna naturligtvis. Ibland låser det sig mentalt, det blir en stressituation när man slutar att vinna och såna grejer. Då gäller det att förstå att även om vi är vana att spela under stress att vi är människor vi också. Ibland funkar det inte, man blir som ett rådjur när det får ett starkt lyse på sig, man står bara kvar och stirrar och vet inte vart man ska ta vägen.

Ikväll möter Djurgården Malmö Redhawks på bortaplan och det är fortfarande inte officiellt vem som står i Djurgårdens mål. Tellqvist tycker att Djurgårdspubliken har varit mycket bra på bortaplan och i matcherna borta mot Malmö känner han att de får ett extra bra bortastöd.

– Det har varit bra i Frölunda några gånger, det var mycket folk och bra drag i premiären i Leksand. Det brukar vara riktigt bra i Karlstad, Malmö och Örebro också.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN