STRANDBERG: ”Polarna kanske inte var jättenöjda med slutresultatet”

En speciell uppgift väntade Djurgårdens center även känd som ”Visingsös stolthet” Sebastian Strandberg när laget igår mötte HV71 i Kinnarps Arena. Hur tacklar man då detta? Man gör såklart mål med polarna och familjen på läktaren, släkten är värst.

Sebastian Strandberg var tillbaka i hemstaden Jönköping. ”Basse” hade inför gårdagens match aldrig tidigare spelat mot HV71 i Kinnarps arena. Men är man tillbaka i hemstaden så gäller det att passa på att visa sig från sin bästa sida. Till exempel att göra mål i premiären mot HV71. För ”Basse” har aldrig tidigare spelat mot HV71 i Kinnarps Arena.

-Det är helt rätt! Det är såklart väldigt skönt med vinst och tre poäng och att man fick hänga dit en balja.  Vi kanske inte spelade så roligt. Men det var mer kul att man hade så mycket släkt och vänner på läktaren. Dom kanske inte tycker att det var så kul att vi vann men för egen del var det såklart roligt!

Fick du höra några gliringar från HV-spelarna ute på isen?

-Nej det var rätt lugnt faktiskt. Det var kanske mer för egen del innan matchen att gå bort till det andra omklädningsrummet och värma upp på fel sida isen än vad man är van vid. Men sen när pucken släpps så kan man inte åka runt och tänka på att det är moderföreningen man möter. Jag är såklart tacksam för allt HV71 gjort mig men nu representerar jag Djurgården och är väldigt glad och tacksam över detta, så det känns bra med en vinst.

”Inte nöjda med spelet”

HV71 vann skottstatistiken med klara 37-20 i matchen. Trots det klara övertaget så kontrollerade Djurgården större delen av matchen. Laget spelade bra och stängde ute HV71 från att skapa farliga chanser.

-Så var det. Samtidigt så är vi inte nöjda över hur vi spelade heller. Andra halvan av matchen så kommer vi upp lite och fick längre anfall. I övrigt så sköljde de över oss sett till skottstatistiken. Men HV71 borta är en tuff match att spela och publiken här nere är alltid med. Vi är inte nöjda och vill spela bättre, så vi kan inte ta allt ifrån HV heller som gjorde det bra.

Fått en större roll i Engqvists frånvaro

Djurgårdens lagkapten Andreas Engqvist har återigen fått symptom efter hjärnskakningen som höll honom borta större delen av förra säsongen. För Sebastian Strandberg har det betytt att han fått en större roll i laget i kaptenens frånvaro.

-Den har ändrats lite såklart jag spelar nu med spelarna som han var tänkt att spel med. Annars så rullar vi ganska hårt på fyra kedjor i vanliga fall. Istiden har kanske gått upp lite mer och man känner att ansvaret ökat en del. Detta är saker man växer med och får självförtroende. Men jag vill inte något annat heller än att Engqvist kommer tillbaka och kan spela.

Från en fråga till en annan bröderna Davidsson tillsammans på is redan denna matchen?

-Jonathan Davidsson kom till träningen igår haha. Så det är klart att han har lite jetlag. Men de älskar hockey dem här bröderna så det var inga konstigheter och klart att dem skulle spela redan idag.

Avslutningsvis du som är van vid några minuters kötid på väg hem från Kinnarps, hur ska du fördriva tiden hem till Stockholm?

-HAHA! Först får jag väl försöka hälsa på alla här. Sen är det som vanligt igen att försöka vila lite på vägen hem till Stockholm. Sen är det upp och träna igen imorgon bitti, avslutar Sebastian Strandberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN