Stjärnan kritiserad efter en period: ”Jag gillar inte det jag ser”

Djurgårdens stjärnvärvning, Rene Bourqué, fick skarp kritik av studion i C More efter endast en period.
– Jag gillar inte det jag ser, sa Johan Tornberg i studion och fick medhåll av Niklas Wikegård.

I slutet på augusti gjorde Djurgården klart med NHL-meriterade René Borque, 35, och efter endast en period i matchen mellan HV71 och Djurgården sågades han skarpt av C Mores experter Niklas Wikegård och Johan Tornberg.

– Han är hittagen som en spelare som gjort 6-700 NHL-matcher. Han säger att han ska spela OS för Kanada, att han vill vara en zon-ett-spelare, en aggressiv spelare som skickar signaler. Men vilka signaler sänder den här sekvensen? Jag ska inte såga benen av Rene Bourque, men hur många matcher har man på sig för att göra ett namn för sig själv i SHL, som är en väldigt bra serie?, sa Wikegård.

–  Jag gillar inte det jag ser i just den här sekvensen, när han går in bakom målet sen. Jag såg en intervju i samband med sista träningsmatchen på Hovet där han säger att ”I’m a gritty player”, att han inte kommer hit för att dribbla fem spelare utan för att spela hårt och aggressivt och vara i de områdena där det gör ont. Och det där är inte rätt signaler, säger Tornberg.

Wikegård igen:

– Han måste skicka bra grejer (signaler) till fansen och till sina lagkamrater hela tiden. Han måste vara en spelare som gör att man tittar upp och tänker ”okej, är han på isen?”, att då blir det jobbigt. Det där är inget bra för mig. Jag ska ge honom fler chanser, men han får inte göra så där.

Programledaren Lasse Granqvist bröt in och poängterade att René Bourque just gjort sin första period i SHL.

– Ja, men det är första perioden i första matchen, är det någon gång han ska vara galen så är det väl då, sa Wikegård och fick medhåll av kollegan och tidigare Örebrotränaren, Johan Tornberg.
– Jag håller med.

HV71 vann till slut matchen med 4-2. Läs mer om matchen här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN