STATS: Han avlossar flest skott – nu kan han lämna

Statistiken har talat. Hela 133 skott är avlossade från backens klubba, vilket betyder att han avlossar flest skott i hela SHL.
STATS: Han avlossar flest skott – nu kan han lämna
Foto: Henric Wauge

Statistik är roligt, framför allt är används det till mycket. Bland annat när det ska spelas boxplay eller powerplay. När det ska tekas och även när det ska förhandlas om nytt kontrakt eller en försäljning. Vi på vem som avlossar flest skott i hela SHL.

27-åringen från Vimmerby i Småland har mäktat med hela 133 skott på sina 44 matcher i år för sitt Djurgården, vi talar om Linus Hultström. Hans bössa ger i snitt tre skott per match och ger såklart utdelning. 13 mål har det blivit från den ”högerhockade” klubban, något som placerar honom som den målfarligaste backen i SHL.

Kan lämna efter denna säsong

Hultström är inne på sin femte säsong med Djurgården. Det ser även ut att bli den bästa. Med flertalet matcher kvar denna säsong har han endast sex poäng upp till sitt poängrekord från säsongen 2014/15, när han spelade i Leksand. Då blev det 33 poäng på 53 matcher.

Hans kontrakt med Djurgården går ut efter denna säsong och han har ryktats till KHL enligt Kvällsposten. Det är inte första gången han ryktas till utlandet. Så sent som 2018 ryktades han utomlands av Hockeynews, då valde han att stanna i Stockholm.

Var Hultström spelar nästa säsong lär framtiden utvisa. Nu ligger hans fokus på Djurgården och att säkra en slutspelsplats. Laget ligger i skrivande stund på en sjunde plats med åtta omgångar kvar av grundserien.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN