Foto: Bildbyrån

Djurgården hamnade ovanligt långt ner i tabellen den gångna säsongen. I en intervju med Hockeybladet berättar Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson, att han vill att klubben ska ta nästa steg.

Djurgården hade ett mellanår och inledde fjolårets säsong svagt men lyckades återhämta sig och när säsongen var slut låg man på en stabil tionde plats. Nu vill klubben ta nästa steg och sportchefen är positiv inför kommande säsong.
– Det känns väldigt positivt. Vi har fått behålla många som spelare som avslutade bra året som var. Vi får jobba vidare med kontinuiteten och har värvat spelare med potential som kan ersätta spelare som Emil Johansson och Linus Hultström.

”Vi känner oss ganska klara”

Sportchefen förklarar att han mer eller mindre är färdig med truppen. Det saknas bara en forward, och där söker man en viss spelartyp.
– Vi känner oss ganska klara och det är skönt att ha klart truppen så pass tidigt på året, det saknas egentligen bara en forward och där söker vi en kille med näsa för målet. Det är viktigt att vi prickar rätt med karaktären både på och utanför isen, säger han.

Något som är nära?
– Det finns många pågående diskussioner med både agenter och ledare, men just nu finns det inga konkreta diskussioner med någon.

”Vi får pengar för att ha varit en del i deras utveckling”

Han berättar också att Djurgården kommer få pengar för spelare som tidigare spelat i Djurgården men nu skrivit på kontrakt på andra sidan atlanten.
– Det finns flera tidigare Djurgårdspelare som flyttar till NHL där vi får pengar för att ha varit en del i deras utveckling. När vi vet hur mycket pengar vi kommer få från NHL kan vi fastställa plånboken. Desto mer pengar, desto spetsigare spelare kan man leta efter.

Vad blir DIF:s ledord kommande säsong?
– Vi är ett lag som vill äga mycket puck, och vara framgångsrika. Vi har vår publik som önskar att vi äger mycket puck och alltid för den som en järnkamin, säger han och fortsätter:

– Vi vill utveckla vår verksamhet och våra resultat i en positiv riktning. Det blev ingen resultatförbättring ifjol, men i år hoppas vi på ett bättre Djurgården, säger han.

”Vi är jättenöjda med samtliga av våra värvningar”

Djurgården har värvat totalt sex nya spelare, däribland Andreas Engqvist som återvänder till Djurgården efter ett äventyr i Ryssland och KHL. Han berättar att det var en drömvärvning när man började rekrytera spelare inför kommande säsong, och är nöjd över att man lyckades ro det i hamn.
– Vi är jättenöjda med samtliga av våra värvningar, de är väl genomtänkta och ska matcha de positioner vi har letat efter. De känns som en bra mix med olika spelartyper, säger han och fortsätter:

– Men det är klart, Andreas Engqvist, är en drömvärvning för oss i Djurgården, han har kapacitet att spela i landslaget och har en oerhörd kärlek för Djurgården, så det är klart att just den värvningen klingar hårt i en Djurgårdares ögon.

Kommentarer

Kommentarer