SPORTCHEFEN: ”Truppen är inte stängd eller färdigvärvad”

Många SHL-klubbar har spikat truppen till nästa säsong och det såg även Djurgården ut att ha gjort. Idag öppnar sportchefen för att ytterligare värvningar kommer att göras efter att klubben värvat backen Bobbo Petersson.
– Truppen är inte stängd eller färdigvärvad, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården har inte spikat truppen än, det berättar sportchefen Joakim Eriksson i en livesändning på Facebook. Laget kan komma att värva redan innan SHL sätter igång.

– Truppen är inte stängd eller färdigvärvad. Vi får se hur vi inleder i höst och hur det här laget presterar. Vad vi behöver göra för tillskott, det kan komma skador eller om vi tycker att vissa delar i vårt bygge behöver förstärkas, säger Joakim Eriksson.

Stjärnan tillbaka

Djurgården har hela 27 spelare, tre målvakter, nio backar och 15 forwards, under kontrakt. Några av dem kommer bara att träna med A-laget och spela matcher med klubbens J20-lag.

Samtidigt meddelar Eriksson att den stora stjärnan i truppen, Andreas Engqvist, är tillbaka i full träning.

– Ante är tillbaka sedan en månad och kör hundra procent, säger han i livesändningen.

Får chansen

Stjärnbacken, Marcus Högström, lämnar för NHL och lämnar en eon av istid efter sig – något som Eriksson ser som positivt. Flera spelare kommer att kunna ta chansen nu.

– Det ger våra yngre spelare chansen att få mer istid, bland annat David Bernhardt och Olle Alsing som kommit in. Även en sån som Bobbo (Petersson) närmar sig sina bästa år som hockeyspelare att ta en stor roll i Djurgården. Tar man en stor roll i Djurgården så blir de ännu mer synbara för NHL, landslaget och andra klubbar i utländska ligor i framtiden.

Om spelarmarknaden

Den svenska marknaden är som hetast mellan december och februari då de flesta spelare gör klart med nya klubbar. Nu är det free agents från Europa som finns på marknaden och den första juli öppnas marknaden för free agents i NHL.

– Det finns spelare och det kommer bli fler spelare tillgängliga. De som spelar i Europa och KHL har sina marknader mellan januari och juni kan man säga. Sen finns det free agents som inte sajnat än, de är inte många men de finns. Nu öppnar också free agentsmaknaden i NHL den första juli och de som inte får kontrakt eller inte är nöjda vänder sig mot Europa och de få platser som finns kvar, säger Eriksson och fortsätter.

– I september avslutas camperna i NHL och de som inte får kontrakt eller inte är nöjda med att hamna i AHL kan komma tillbaka. De beslutar sig sent. Det kommer små vågor av spelare hela tiden fram till oktober.

Djurgårdens trupp i dagsläget>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN