SPORTCHEFEN: ”Han spelar i Tre Kronor i november”

En femtedel av SHL-säsongen är spelad och innan matchen mot Brynäs går Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson igenom läget i truppen. Och råkar avslöja att storstjärnan spelar i Tre Kronor i november.

Djurgården går in i den elfte omgången just nu och man har placerat sig på en andraplats i tabellen. Även om det finns bitar som kan bli bättre så är man allt som allt nöjd med tabellplaceringen såhär långt. Innan matchen mot Brynäs ikväll så svarade Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson på frågor och funderingar om laget. 

-Vi är nöjda det måste jag säga, men långt ifrån ”fat and happy”. Vi har seriens tyngsta lag och bytt ut halva laget. För två år sedan kommer alla ihåg hur det såg ut då. Och ser vi till nuläget så har vi tagit lärdom av den tiden till var vi är här och nu. Vi har tagit lärdom av felen vi gjorde då och försökt lära oss något av det.

”Bättre än förväntat”

Djurgården hade innan säsongen drog igång tippat sig på en mittenplacering vid den här tidpunkten. Att man placerat sig på andraplats är bättre än vad både sportchefen och klubben förväntat sig. 

-Det har gått lite bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade tippat en topp åtta placering. Men att vi har knipit såhär många segrar kanske är någon mer än vad jag hade förväntat mig. Detta ger oss framförallt arbetsro. Men det är fortfarande mycket som kan hända då det är mycket kvar av serien.

Med namn som Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Dick Axelsson så blev Djurgården topptippade av experter runt om i landet. Och Joakim Eriksson hoppas och tror att Hockeyexperterna runt om i landet denna gången faktiskt får rätt.

-Det är alltid lika roligt med de så kallade experterna som tippar lag innan serien har dragit igång. För engångsskull hoppas jag att dem får rätt och jag tror att dem får rätt. Sen är det alltid en svår uppgift att få de yngre spelarna i laget att axla den rollen som behövs för att kunna leva upp till förväntningarna. Som det ser ut nu så gör vi det bättre än förra säsongen där vi minskar antalet misstag hos de yngre. 

Seriens överlägset bästa spelare

Jacob Josefson är kanske seriens bästa spelare förtillfället och en stor del att Djurgården gått så bra. Josefson tillsammans med att de yngre spelarna gör färre misstag och ett bländande målvaktsspel samt effektivt spel i powerplay är kanske de tillsammans största skillnaderna mellan Djurgården nu och  laget förra säsongen och kanske säsongen innan det. 

-Josefson betyder extremt mycket. Jag skulle vilja säga såhär att är det en spelare som inte får gå sönder så är det han. Han är just nu inte ersättningsbar på marknaden och inte heller i vårt lag. Speciellt inte nu när Engqvist är borta. Så han är otroligt viktig just nu är han seriens överlägset bästa spelare. Sen kommer han såklart ha dippar han med som i november/december. Speciellt nu då han kommer vara med i landslaget om några veckor i november. Så han kommer behöva ta igen sig lite efter det och då är det  samtidigt skönt att vi fått hem spelare och att yngre spelarna tar ett större ansvar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN