SPANINGEN: Är det här Djurgårdens nye huvudtränare? Två tänkbara stryks!

Robert Ohlsson gör sina sista matcher i Djurgården och ny tränare är på gång. Är det här Djurgårdens nye huvudtränare? Kanske! Däremot stryker vi två personer de spekulerats om.

Är det här Djurgårdens nya huvudtränare? Det kan mycket väl vara så att den assisterande tränaren Jörgen Bemström kommer att få uppdraget som huvudtränare för Djurgården. Flera av varandra oberoende källor pekar ut just Bemström som en tänkbar efterträdare till Robert Ohlsson. Det klingar dessutom helt rätt då Bemström startade sin Djurgårdskarriär med en säsong i J18, därefter två säsonger i J20 och nu har han varit assisterande tränare i två säsonger. Han känner dessutom sportchefen Joakim Eriksson väl och de har spelat flera säsonger tillsammans. Jag tror att det här är den strategiske sportchefen Erikssons nummer ett som huvudtränare. En kandidat som smugit under radarn när det gäller potentiella efterträdare.

Fler kandidater

Jag läser i sillyrummet att Joakim Erikssons bror, Daniel, lämnar Linköping och därför ska kunna vara aktuell för huvudtränarsysslan i Djurgården. Jag tror dock att Eriksson får svårt att få in sin bror i ledarstaben.

Det namn som florerat mest, i alla fall bland supportrar är Tony Zabel, idag huvudtränare och sportchef i Vita Hästen. Zabel har gjort ett riktigt bra jobb med de små medel han tvingas ha där. Här har jag flera källor som dementerar att han skulle vara aktuell för en comeback i Djurgården. Därför stryker jag Tony Zabel på min lista över tänkbara kandidater.

Stryker sig själv

I förrgår var Tomas Montén på Hovet och det uppmärksammades av både media och supportrar. Genast spekulerades det i om Tomas Montén skulle vara aktuell för en ny sejour i Djurgården. Han har ett år kvar på sitt kontrakt som förbundskapten i Juniorkronorna och stryker mer eller mindre sig själv.

– Jag skulle inte spela en krona på mig vare sig i Djurgården eller i HV71, jag har ett år kvar på mitt kontrakt och det tänker jag fullfölja, säger Tomas Montén till Hockeybladet.

Montén var på Hovet tillsammans med Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv och Juniorkronornas videocoach Adam Almqvist Andersson.

Assisterande tränare

SPANINGEN: Är det här Djurgårdens nye huvudtränare? Två tänkbara stryks!
Jörgen Bemström
Foto: Henric Wauge

Om det nu blir Jörgen Bemström som tar över huvudtränarskapet i Djurgården säger mina spaningar att Mikael Håkanson blir kvar som assisterande tränare och att Michael Holmqvist, tidigare spelare i Djurgården och nuvarande huvudtränare för Djurgårdens J20-lag kommer att ta den andra assisterandeposten. Han har varit i klubbens juniorsatsning sedan säsongen 2016/2017 då han gick in som assisterande tränare i klubbens J18. Efter det två säsonger som assisterande tränare i J20, ett år som huvudtränare för J18. Stämmer bra in i stegmodellen som Djurgården verkar ha påbörjat.

Bubblare

Andra namn som bubblar upp till ytan är Västerås huvudtränare Thomas Paananen och Oskarshamns huvudtränare Martin Filander. Av dem ser jag i så fall Paananen som den mest naturlige efterträdaren till Robert Ohlsson.

Dock ligger mitt tips först och främst på att Jörgen Bemström är den som står där med huvudansvaret i Djurgården den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN