Home Klubbar Djurgården Slutspelets bästa spelare: ”SM-guldet väger tyngst”

Slutspelets bästa spelare: ”SM-guldet väger tyngst”

0

Djurgårdens damer blev i eftermiddags svenska mästare och målvakten Lovisa Berndtsson blev utsedd till slutspelets ”MVP”.

I eftermiddags så avgjordes SM-slutspelet på damsidan och i slutändan så stod Djurgården som segrare efter två segrar med uddamålet och 2–0 i matchserien mot HV71. Utöver att medaljer och den åtråvärda trofén skulle delas ut så delades det även ut lite individuella priser. Bland annat så blev DIF-målvakten Lovisa Berndtsson utsedd till både seriens bäste målvakt som SM-slutspelets bästa spelare.

– Det känns jätteroligt, jättebra såklart, säger Berndtsson efter slutsignalen.

Stödet har var viktigt

Djurgården gjorde Stora mossens ishall till sin och fyllde den med 1300 åskådare den här eftermiddagen, viktigt menar Berndtsson.

– Det var en helt fantastisk atmosfär. I och med att det var här på Stora mossen tycker jag att alla runt omkring, och alla fans som kom, gjorde det absolut bästa som gick att göra av den här matchen.

Har kommit ihop som lag

Efter en svajig start så har Djurgården verkligen samlat trupperna, fått till spelet och står till slut som svenska mästare.

– Det har känts bra, vi har verkligen kommit ihop på slutet och spelat riktigt bra. Vi har spelat för varandra och jag tycker att det har märkts. Det lönar sig i slutändan.

Slutspelets MVP utan tankar på VM

För några dagar sedan togs hon ut i Leif Boorks VM-trupp och idag blev hon utsedd till SM-slutspelets bästa spelare men VM har inte funnits i hennes tankar.

– Allt fokus har varit på SM-slutspelet så nu blir det att fira idag och ligga och ta det lugnt hemma imorgon innan det är dags att ladda inför VM.

– Det känns självklart helt fantastiskt. Man lägger ner mycket tid och det är kul att det lönar sig i slutändan men SM-guldet väger nog tyngst ändå, avslutar hon.

Individuella utmärkelser
Bäste målvakt: Lovisa Berndtsson, Djurgårdens IF
Bäste back: Jenni Hiirikoski, Luleå HF
Bäste forward: Michelle Karvinen, Luleå HF
Mest värdefulla i slutspelet: Lovisa Berndtsson, Djurgårdens IF

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.