SLUTSPEL 2019: Vinna eller försvinna – vem gillar läget?
Foto: Bildbyrån/Montage
Det är dags för ytterligare en Game Seven, den andra det här slutspelet och det är vinna eller försvinna som gäller för båda lagen. Vem gillar läget? 19.30 släpps pucken.
[event_teams 38062] Det är klassiskt vinna eller försvinna-läge, spela final eller gå på semester. Ikväll är det den sjunde och helt avgörande matchen mellan de stora rivalerna inom svensk ishockey, Färjestad och Djurgården. Det är ikväll Frölundas motståndare ska tas fram. Det finns ett antal frågor inför kvällens match, låt oss reda ut dem.

Håller Färjestads form?

Efter tre raka förluster hamnade Färjestad i ett kniven-mot-strupen-läge. Laget fullkomligt pulveriserade Djurgården på hemmaplan med 8-2, efter det kom den närmast chockerande utskåpningen i Globen 6-1. 14-3 på två matcher mot ett av SHL:s tätaste försvar och mest målglada anfall. Kommer formen att hålla? Har det gått för lätt? Kan Färjestad ladda om efter dessa urladdningar?

Det finns mycket som talar för att det blir Färjestad i finalen som startar på söndag, påskdagen. Det är en del frågetecken som behöver rätas ut först.

Kommer Djurgården ur avgrunden?

Djurgården hade två fina matchbollar att avgöra mot Färjestad, istället hamnade laget i en djup avgrund. Lagets prestationer de två senaste matcherna går till historien som en av de största genomklappningarna i slutspelets historia. Det handlar inte bara om att steppa upp för Djurgården, det handlar om att spela för heder och ära. Det gäller att som tränaren Robert Ohlsson säger till Hockeybladet, att ha blåstället på ikväll. Klarar de det?

Adam Reideborn är tillbaka i laget, klarar han att fokusera på matchen? Det kan vara just fokus på match och inte på ett fött barn som var skillnaden senast i Karlstad. Det kan inte vara lätt att vara drygt 30 mil hemifrån med en höggravid fru, hur proffsig man än är. Var det där skon klämde? Är fokus tillbaka? Då kan Djurgården gå till final ikväll.

Det går inte att tippa den här matchen som kan sluta hur som helst.

Game seven mellan lagen

Färjestad och Djurgården har mötts i en sjunde och avgörande final en gång tidigare. De var i kvartsfinalen 2000 när Djurgården vann med 4-1. Då Djurgården hämtade upp ett 2-3-underläge i matcher.

Kommentarer

Kommentarer