Foto: Bildbyrån
Igår kväll blev det klart vilka lag som spelar semifinal, i och med Färjestads seger mot HV71 i match sju. Så spelas semifinalerna 2019.

Nu ska det avgöras vilka som gör upp guldet 2019. Så här spelas semifinalerna 2019 och det blir ett riktigt hett rivalmöte redan i den första semifinalen.

Färjestad – Djurgården

Är det något möte i SHL som är ett rivalmöte så är det matcherna mellan Färjestad och Djurgården. Sedan finalen 1983 har det i stort sett varit infekterat i varje match. Nu står mycket på spel och släkten kan verkligen vara värst. Båda lagen har spelare som kan avgöra matchserien på egen hand och som spelade i motståndarlaget förra säsongen. Färjestads Linus Johansson och Djurgårdens Dick Axelsson kommer att ha stor betydelse för hur det går för det egna laget.

Matchserien inleds i Karlstad på lördag och fortsätter på jämna datum fram till och med skärtorsdagen om det krävs sju matcher för att skilja lagen åt.

Luleå – Frölunda

Här står känslorna i båset, det blir tränarnas kamp, Thomas ”Bulan” Berglund mot Roger Rönnberg. Det kommer troligen inte bara skrikas på domare och spelare i den kampen. Dessutom vill Rönnberg gärna spöa den gamla klubben.

På isen kommer vi framförallt att få hålla ögonen på målvakterna Joel Lassinantti i Luleå och Frölundas båda målvakter Johan Mattsson och Johan Gustafsson. De som lyckas bäst där kommer att ha en gigantisk fördel i matchserien. Sedan gäller det att karaktärsspelarna i lagen inte viker ner sig det minsta. Här pratar vi Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson i Frölunda. I Luleå Robin Kovacs, Niklas Olausson och Jack Connolly. Bakåt tillsammans med målvakterna är det Erik Gustafsson i Luleå och Jonathan Sigalet i Frölunda som ska vara härförare.

Matchserien inleds i Luleå på söndag och fortsätter på ojämna datum till och med långfredagen om det krävs sju matcher att skilja lagen åt.

[event_list 38049]

Kommentarer

Kommentarer