SLUTSPEL 2019: Så slutar serien mellan Färjestad och Djurgården

0
2247
Foto: Bildbyrån
I eftermiddag startar semifinalspelet och Hockeybladet ger sin analys av de båda matchserierna. Så slutar serien mellan Färjestad och Djurgården.

Vi ska reda ut vilka som vinner semifinalen mellan Färjestad och Djurgården. Först ut i semifinalspelet är seriesegrarna Färjestad som tar emot seriefyran och ärkerivalerna Djurgården. Det kommer att bli en stekhet serie där varenda del kan vara avgörande för vilka som går till finalen. Färjestad har hemmaplansfördel, eller är det en fördel i den här serien?

Hockeybladet betygsätter de båda lagen genom alla delar.

Färjestad

Målvakter
Markus Svensson 4/5

Inte den stora orsaken till att Färjestad vann serien, fem nollor imponerar och höjer betyget. Räddningsprocenten på 91,97 skrämmer inte motståndarna. 2,08 insläppta mål per match. Imponerade inte i spelet mot HV71. Har rutinen och har en nivå till att kliva upp till.

Adam Werner 3/5

Ung och lovande. Bra backup till Svensson som kan vilas om det behövs. Har bättre räddningsprocent än Svensson i grundserien 92,63. Orutinen gör Werner till det osäkra kortet i Färjestads mål.

Backar 4/5

Backarna är säkerheten själva och de är defensiva. Bästa målskytt bland backarna är Jesse Virtanen med sex mål. Sliter hårt på Mikael Wikstrand, Jesse Virtanen, Jens Westin och Ilari Melart. Kom inte riktigt upp i standard under kvartsfinalerna mot HV71.

Forwards 5/5

Färjestad har Sveriges hetaste hockeykedja just nu. De avgjorde med ett mål var i den avgörande matchen mot HV71. Joakim Nygård, Johan Ryno och Michael Lindqvist är stekheta. Lägg där Oskar Steen och Linus Johansson med flera så är det fem plus. Linus Johnasson vill dessutom mer än gärna avgöra mot sin gamla klubb.

Tränare 3/5

Okej att Johan Penneborn tog laget till seriesegern, men de var nära att åka ur i kvarten. Ser inte ut att ha en plan B när det går dåligt.

Publiken 4/5

Kan skapa ett enormt tryck om de bara vill. Har svårt att mobilisera i underläge. I framgång är de i toppskiktet. När de får med sittplats är det jobbigt att vara bortalag och doamre.

Summering

Får Färjestad ordning på grejerna blir de svårslagna. Har haft en liten dipp i kvartsfinalen.

Totalt: 23/30 

Djurgården

Målvakter
Adam Reideborn 5/5

Näst bäst i ligan efter Joel Lassinantti och säkerheten själv i målet. Har vuxit till en målvaktsjätte och även fått spela i Tre Kronor. Var suverän i kvartsfinalen mot Skellefteå. 92,90 i räddningsprocent i grundserien, 92,64 i kvartsfinalerna.

Robin Jensen 2/5

Har inte spelat en match i slutspelet, var svag i SHL när han fick chansen. Däremot visade han sin klass när Adam Reideborn var skadad, det höjer betyget. Djurgårdens akilleshäl i semifinalspelet.

Backar 3/5

Försvarsmässigt är Djurgårdens backar i toppklass. Problemet är i uppbyggnadsspelet då de kan drälla med pucken, slå en och annan indianare. Något som ofta straffar sig för Stockholmarna. Alexander Urbom har vuxit till en jätte i försvaret och har saknats i defensiven under skadefrånvaron. Flera av backarna har grymma skott som utnyttjas för sällan.

Forwards 5/5

Djurgårdens forwards har hittat formen igen, det är bara kaptenen Jacob Josefson som kan kliva upp ett par steg till. Saknar så klart Jonathan Davidsson. Aspirant på att bli hjälte är Dick Axelsson som vuxit nu när slutspelet är igång. Retar gallfeber på motståndarna. Kan han hålla sig från utvisningsbåset blir Djurgården livsfarliga. Axel Jonsson Fjällby har vaknat och skyttekungen Emil Bemström är på väg mot storformen igen.

Tränare 4/5

Pådrivare, men saknar likt sin kollega en plan B under perioderna. Kan dock få till förändringar i pauserna. Har tagit många ologiska timeouter under säsongen. Har en del kvar att bevisa för att få toppbetyg.

Publiken 4/5

Kvartsfinalkvalitén höjer betyget och är det några som kan göra skillnad är det publiken på Hovet. Tappar sällan fokus om laget skulle hamna i underläge. Kan verkligen lyfta sitt lag till seger. Orkar klacken mobilisera en ljudkuliss på måndag när fotbollen samtidigt spelar match i Örebro. Kommer inte att höras mycket på bortaplan.

Summering

Kommer kapten Josefson upp i sin normala standard och fortsätter Djurgården att spela bra på bortaplan kan det bli den första finalen på nio år för Djurgården.

Totalt:23/30
Sammanfattning

Det kommer att bli en het serie, båda lagen vann varsin match både hemma och borta under säsongen. Inte omöjligt med en game seven på skärtorsdagen.

Tips: Djurgården vinner med 4–2 i matcher.

[event_list 38065]

Betyg
1 – Inte godkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Toppklass

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.