SLUTSPEL 2019: Kommentarer efter första semifinalen

0
1484
Foto: Bildbyrån
Färjestad var ett annat lag än mot HV71, Djurgården var bleka och två domslut stod i centrum efter matchen. 1-0 till Färjestad efter första matchen.
– Vi var mycket bättre idag, säger Michael Lindqvist i FBK efter matchen.

Det var klasskillnad mellan lagen i de två inledande perioderna, där Färjestad klädde av Djurgården rejält. Först när Djurgården lyckas peta in reduceringen till 4-1 blev det match på riktigt.

– Vi var verkligen inte med från början, säger Djurgårdens tränare på presskonferensen.

Annat var det i Färjestad, där har laget klivit upp ett par snäpp sedan kvartsfinalerna mot HV71.

– Vi är ett mycket bättre lag nu. Vi var inte bra mot HV71, det tycker jag att vi var idag. Nu ska det bli kul att komma till Hovet på måndag, säger Michael Lindqvist.

Svårt att leda med tre mål

Färjestads Linus Johansson tycker att laget släppte in Djurgården för lätt i den tredje perioden. Det blev lite att Färjestad slappnade av, samtidigt som Djurgården ville visa vart skåpet skulle stå. När Axel Jonsson Fjällby kontrade in 4-2 var Karlstadslaget i brygga.

– Jag vet inte riktigt varför, men det är svårt att leda med tre mål inför sista perioden. Vi ska också komma ihåg att Djurgården är ett bra lag, säger Linus Johansson i Färjestad till Hockeybladet.

Rasar på domarna

I Färjestad var det upprörda känslor över det mål som dömdes bort vid ställningen 0-0. Enligt dem var målet identiskt med det mål som godkändes i kvartsfinal ett mot HV71 i förlängningen dessutom.

– Hur fan ska vi veta vad det är som gäller. De måste ta tag i det här på en gång. Vi vet ju verkligen inte hur vi får agera kring målvakten, dundrar en arg Michael Lindqvist till Hockeybladet efter matchen.

Färjestads tränare Johan Penneborn har en annan syn på saken. Han är irriterad över att frågan ens kommer upp på presskonferensen efter matchen.

– Här spelar två av Sveriges mest klassiks klubbar semifinal och vi sitter och diskuterar domarna i andra matcher. Jag tycker synd om domarna, säger han.

Starkt av domarna

En annan situation som blev omtalad i Löfbergs Arena var en utvisning på Djurgårdens Jesper Petttersson. Han visades ut, åkte och satte sig i utvisningsbåset. Efter det tog domarna ett snack med varandra och utvisningen raderades. Något som Färjestads Linus Johansson har synpunkter på.

– Jag såg att de stod och pratade efter avblåsningen. Troligen var det någon som sett att det inte var utvisning. Jag tycker att det är starkt av domarna kunna ändra sig, det ska de ha kredd för, säger Johansson.

Nästa match mellan lagen spelas på måndag på Hovet i Stockholm.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.