SLUTSPEL 2019: Kan Virtanen leda Färjestad till ny seger?

0
529
KLART: KHL-backen återvänder till SHL
Foto: Bildbtyrån

Det är dags för den andra semifinalen i bäst av sju mellan Djurgården och Färjestad. kan backen Jesse Virtanen leda Färjestad till ny seger ikväll, eller kan Djurgården komma tillbaka?

Efter den första semifinalen mellan Färjestad och Djurgården, som resulterade i en 5-2 seger för värmlänningarna, så är man nyfiken på uppföljningen. Ska toppformade Jesse Virtanen leda Färjestad till ny seger på Hovet.?

Kanske kan den stekheta ungdomskedjan i Djurgården komma upp i samma prestanda man hade i kvartsfinalserien mot Skellefteå, och kvittera matchserien mellan de båda rivalerna?

Revanschlusten i Stockholmslaget är skyhög. Efter den senaste förlusten i Karlstad intar man i semifinal 2 ett fullsatt Hovet med förväntan. Axel Jonsson-Fjällby noterades för ett mål för två dagar sedan i Karlstad och har gjort poäng i fyra raka matcher. Tillsammans med sia kedjekamrater Marcus Davidsson och Emil Bemström är det där många av Djurgårdsfansen riktar sina hopp och blickar.

Får DIF igång förstakedjan?

Nyckeln för Djurgården blir ikväll att få igång sin förstakedja med toppnamn som Jacob Josefson, Jakob Lilja och Daniel Brodin där det finns betydligt mer att hämta i ett slutspel.

Färjestad å andra sidan, går för att utöka ledningen i matchserien. Här ligger fokus på en viss spelare, backstjärnan Jesse Virtanen, stod för två mål senast och har sex poäng i sex raka matcher. Han har verkligen hittat storformen, kan han förlänga poängsviten även under måndagskvällen?

FBK:s supertrio

Firma Joakim Nygård, Johan Ryno och Michael Lindqvist, vaknade till liv först under den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot HV71. Mot Djurgården på hemmaplan visade de åter sin klass och blir en viktig kugge i maskineriet på Hovet.

Lindqvist spelade fram till två mål i den första semifinalen, giganten Ryno har gjort fyra poäng i de tre senaste matcherna. Duon tillsammans med den så vindsnabba vingen Joakim Nygård kommer att bli en tuff uppgift för Djurgårdsförsvaret om man ska lyckas kvittera i matchserien.

Tips: Knapp hemmaseger för Djurgården som avgör i den första övertidsperioden, 4-3.

 

Isak Green
Gästskribent

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.