SLUTSPEL 2019: Fullsatt Globen ska ta Djurgården till final

0
758
SLUTSPEL 2019: Vinna eller försvinna – vem gillar läget?
Foto: Bildbyrån/Montage
Det väntar ett fullsatt Globen ikväll när den sjätte semifinalen mellan Djurgården och Färjestad spelas. Statistiken talar för Djurgården, kan Färjestad kvittera?

Det händer inte ofta att Djurgården förlorar i ett fullsatt Globen, speciellt inte när det är slutspel. Enligt statistikgurun på Twitter Domarna.se talar det mesta för att stockholmarna spelar final. Färjestad å sin sida kommer göra allt för att bevis statistiken fel. Enligt statistiken har DIF spelat 48 matcher inför mer än 10 000 åskådare i slutspel, då har man 35 segrar och endast 13 förluster.

När det gäller lapp på luckan, 13 850 åskådare har Djurgården spelat 21 slutspelsmatcher och vunnit hela 16 av dem. Dock ska man komma ihåg att av dessa fem matcherna har Färjestad vunnit tre av dessa och en till med över 10 000 åskådare.

Revansch

Djurgården stod inte alls att känna igen i Karlstad i förrgår, medan Färjestad verkligen fick upp ångan och fart på skridskorna. Dessutom exploderade Johan Ryno med tre mål och en assist.

Djurgården har stor revansch att fordra och inför ett gungande Hovet kommer de att sälja sig dyrt för att slippa en sjunde och avgörande match borta i Karlstad på Skärtorsdagen. Färjestad å sin sida har allt att vinna, annars är säsongen över. De kan släppa loss ordentligt, vinner man ikväll har man avgörandet hemma i Löfbergs Arena.

Tufft och tajt

Det troliga är att det blir en tuff och tajt match, där det tyngre Färjestad vill få det något spelskickliga Djurgården ur balans.

Djurgården får tillbaka sin lagkapten Jacob Josefson till matchen i Globen.

Nedsläpp klockan 19.30, matchen sänds på TV12 och CMore.

Tips: Djurgården vinner med 4-2

Vilka går till semifinal?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.