SLUTSPEL 2019: Doldisen hyllar publiken och målvakten

Under onsdagskvällen tog Djurgården andra raka segern i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Efter 3-1-segern hyllade doldisen publiken och målvakten Adam Reideborn.
Vi har ett enormt stöd, säger Dennis Svensson om publiken till Hockeybladet.

Doldisen, Dennis Svensson, hyllar publiken och målvakten Adam Reideborn efter Djurgårdens andra raka seger mot Skellefteå. Det var en match där båda lagen bjöd upp till kamp. Med högt tempo och chanser åt båda hållen. Skellefteå tog ledningen i powerplay innan Djurgården först kvitterade och sedan tog ledningen med 2-1 innan de första 20 minuterna var färdigspelade.

Jag tycker vi börjar ganska bra, sen får vi en utvisning och återigen gör de mål i powerplay. Sen tycker jag vi tar över matchen igen och så gör vi två mål, säger Djurgårdens forward Dennis Svensson till Hockeybladet.

Publiken ger energi

Efter en svag mittperiod från hemmalaget, där Adam Reideborn storspelade, var ställningen fortfarande 2–1. Dennis Svensson säger att man blev lite för tillbakapressade men samtidigt höll man Skellefteå på utsidan. Sen hyllar han Reideborns insats.

Adam står som en vägg där bak och räddar oss i många lägen, säger han.

Dennis Svensson hyllar även Djurgårdspubliken efter två raka utsålda matcher.

De betyder väldigt mycket, vi har ett enormt stöd. Fast att man är trött får man energi när de sjunger och skriker, säger han.

Att spela slutspel är speciellt för alla hockeyspelare. Det blir mer känslor, mer tjafs och mer snack på isen. Att ha publiken i ryggen kan bidra med den extra energi som behövs för att orka vinna matcher.

Första slutspelsmålet

Hemmalaget ryckte upp sig i den sista perioden och man spelade bättre. Mer tid spenderades i offensiv zon och flera lägen skapades. Adam Reideborn fortsatte att spela bra och Skellefteå fick inte in några fler puckar.

De är en jämn match men vi gör det vi ska, det kvittar hur man vinner bara man vinner matcher, det är det som räknas i slutspelet.

I segern fick han även göra sitt första mål. Det var grymt skönt och något han längtat efter berättar han. Med några minuter kvar av matchen kom han och Mattias Guter i ett två mot ett läge. Guter spelade över pucken till Svensson som satte slutresultatet 3-1.

Det är bara försöka lyfta den på första stolpen och det lyckades den här gången, säger han.

På fredag spelas match fyra mellan lagen och väldigt mycket står på spel. I kvartsfinal två som också spelades i Skellefteå, vann Djurgården med 6–3 efter att man gjort en väldigt bra match. En liknande insats behövs för att man ska lyckas vinna igen och koppla ett ordentligt grepp om kvartsfinalserien.

Sist vi var där uppe tycker jag vi var grymt bra, vi var väldigt framåtlutade och gick ut å körde vårt spel hela tiden. Så jag tycker vi ska åka upp och göra det igen så tar vi den vinsten också, avslutar Svensson.