SLITVARGEN: ”Känner mig lika fräsch som vanligt”

Hockeybladet mötte upp slitvargen Jesper Pettersson efter Djurgårdens 4-3 seger mot Linköping. Han menade att förra matchen som pågick i 108 minuter inte påverkade honom nämnvärt.
– Nä faktiskt inte. Jag känner mig lika fräsch som vanligt, säger Jesper Pettersson.

Slitvargen Jesper Pettersson är den som har mest istid i Djurgården tillsammans med Marcus Högström. Innan torsdagens möte noterades Jesper Petterssons istid per match på 28.04 minuter. Matchen som spelades i tisdags mellan Djurgården och Linköping varade dessutom totalt i hela 108 minuter. Ändå känner sig slitvargen inte särskilt sliten.

– Nä faktiskt inte. Jag känner mig lika fräsch som vanligt. Det här var en ny match, vi laddade på bra igår och där i morse med träning och full fart så jag känner mig pigg och fräsch.

Torsdagens match slutade med att hemmalaget Djurgårdens IF vann med 4-3. Jesper Pettersson medger ändå att matchen var lite tempofattig i början.

– Jag tyckte vi var lite segstartade i första perioden. Men sen tycker jag att vi jobbade upp oss och började få igång grillorna. Vi har lite spelvändningar där som vi tappar lite puck på offensiva blå. Det blir lite jobbigt för oss. Annars tycker jag att vi gör en bra match.

”Kör den hockeyn vi brukar”

Slitvargen menar att en av de viktigaste nycklarna till segern var att de lyckades få ned pucken djupt.

– Sen vart vi ödmjukare med pucken, får ned den djupt och kör den hockeyn vi brukar. Det är där vi är starka, det är målet. Vi har starka forwards som bryter in på kassen och vi har mycket trafik. Så det är väl nyckeln till vinsten i dag.

Torsdagens match var väldigt jämn då Linköping förlorade med uddamålet. Jesper Pettersson vet ännu inte om matchserien kommer att kräva en sjunde och avgörande tillställning.

– Det är svårt att se. Vi tar en match i taget och blickar framåt mot nästa match här. Vi laddar batterierna i morgon. Sen är det bara att köra hockeyn som vi kör. Åka mycket grillor och våga hålla i pucken där nere så ska vi vinna det här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN