SHL: Djurgården värvar från Oskarshamn

Under tisdagsförmiddagen presenterade Djurgården ett nytt nyförvärv inför nästa säsong. Centern och den tidigare Oskarshamnspelaren Filiph Engsund, har skrivit på ett ettårigt avtal som stäcker sig fram till 2022 med Stockholmsklubben.

Det börjar röra på sig i Djurgården. Efter att hela sju spelare hittills har lämnat stockholmarna har man nu börjat fylla på truppen. Idag presenterade man den duktige centern och tvåvägsspelaren Filiph Engsund, som ansluter från Oskarshamn. Engsund som kom till Oskarshamn redan säsongen 14/15 på lån från Västervik, har varit en viktig kugge hos smålänningarna i många år. Men nu blir det Stockholm och Djurgården som gäller för 27-åringen.

”Ta över Tom Wandells roll”

Djurgården hoppas kunna utnyttja Engsunds kapacitet som den tvåvägsspelare han är känd för att vara.

– Filiph är tilltänkt att axla Tom Wandells roll med mycket ansvar i defensiva zonstarter och boxplay. Samtidigt har Filiph också goda offensiva kvaliteter, och kommer i sin centerfunktion att ha en viktig roll i att se till att så mycket av spelet som möjligt hamnar i offensiv zon, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN