SHL: Djurgården vann toppmötet

Den första ronden gick till Stockholmarna i back-to-backmötet mellan topplagen Djurgården och Linköping. Nere i Linköping så vann Stockholmarna efter straffar med fyra mål mot tre. Ikväll möttes de igen, fast på Johanneshovs isstadion i huvudstaden.

Hemmalaget började bäst i toppmötet och rev på som de brukar göra i indelningen, men utan resultat. Dock får vi vänta tills 18:.04 innan det egentligen händer någonting. Då Niclas Bergfors trycker in pucken mot mål, ingen ser hur farligt det egentligen var. Domaren sätter upp tummen och lillfingret i en illustration att han ska ringa på målet. Efter väldigt lång tid så finner de förmodligen i att det inte går att se om pucken är inne eller inte. Tämligen onödigt kan tyckas så här i efterhand då Djurgården gör mål direkt efter nedsläppet endast sju sekunder efter spelavbrottet. Det är Linus Hultström som kliver fram och skickar hela Djurgårdsklacken upp på det där lilla molnet som tillhör serieledarna.

Mesta mästarna upp i serieledning

Mittenronden skulle vara tämligen ett bra sömnpiller om det inte vore för Djurgårdens offensiv, men trots spelövertaget så förvaltas det inte direkt i några farliga målchanser. Linköping går inte att känna igen utan spelar mest på att försöka förstöra för de nya serieledarna. Möjligen så är det de som är ”gameplanen”, det är dock inget roligt att titta på. Femton minuter in i perioden så får Djurgården sin första utvisning och Linköping kan skapa ett temporärt tryck. Där tänder även matchen till och östgötarna kanske kommer på att de behöver göra mål för att ta med sig poäng härifrån. Linköping fick upp spelet i den tredje perioden och alla 6807 på Hovet satt nog och väntade på ett mål, det kom, för Djurgården. Den notoriske poängkungen Daniel Brodin smackade upp 2-0 rakt upp i krysset från blå. Därefter så tappar Linköping fart och får inte upp den riktigt igen förrän man får ett powerplay i slutskedet. Det blir väldigt rörigt i samband med det då Linköping vill plocka ut målvakten, domarna tycker dock att det är ett felaktigt byte och ger bortalaget en varning. Linköping väljer att sätta in reservmålvakten Jesper Myrenberg i två sekunder, anledningen är förmodligen att han stod närmast båsdörren. I spelformen sex mot fyra så händer det egentligen ingenting. Frågan är om man ens får ihop ett enda skott på mål. Målet kommer i stället efter Djurgården blivit fulltaliga men matchen slutar inte ens dramatiskt utan Djurgården får spela ”en sådan härlig dag” igen. Dessutom kan de stoltsera sig som serieledare trots att man har en match mindre spelad.