SEMIFINALDAGS: De sänder matcherna – där spelas finalen
Foto: Bildbyrån
Semifinaldags i CHL, de sänder matcherna imorgon. Det är också klart vart finalen spelas, beroende på resultaten. Tre svenska lag är med och gör upp om två finalplatser.

De sänder matcherna imorgon mellan Luleå och Frölunda, samt Mountfield och Djurgården. Det är också klart vilka som får hemmaplan i finalen i CHL den 4 februari.

Finalen

Om Luleå vinner sin semifinal mot Frölunda spelas finalen i Coop Norrbotten Arena. Vänder Frölunda åter ett underläge och vinner sin semifinal spelas finalen antingen på Hovet i Stockholm eller i ČPP Arena i tjeckiska Hradec Králové – beroende på vilket lag som går till final.

Luleå – Frölunda (3-2), 18.00

Matchen sänds direkt på SVT2 fram till 20.00, sedan byter sändningen till SVT24. Den sänds även på SVT Play.

Luleå leder med 3-2 när matchen startar och sitter därmed i förarsätet. Nu ska vi komma ihåg att Frölunda har Roger ”Houdini” Rönnberg i båset. Rönnberg har för vana att förmå sitt lag att vända på de mest otroliga underlägen när det kommer till CHL. Luleå varken får eller kan ta något för givet.

Vinst för Luleå och de kan sikta in sig på finalfest på hemmaplan den 4 februari.

Mountfield – Djurgården (3-1), 18.00

Matchen sänds endast i SVT Play.

Mountfield imponerade på Hovet i den första semifinalen, något som Djurgården inte gjorde. Djurgården har dock lyckats riktigt bra på bortaplan i CHL den här säsongen, en förlust och en oavgjord är de enda matcherna där man tappat poäng på bortaplan. Klarar ett Djurgården i brygga att vända på steken i tjeckiska Hradec Králové? Mountfield leder med 3-1 när matchen startar.

En vinst kan ge hemmaplansfördel i finalen för båda lagen. Det som krävs är att Frölunda vinner för att den drömmen ska slå in.

Förlängning och straffar?

Det kan bli förlängning och straffar i semifinalerna, om det är ett oavgjort resultat efter de båda matcherna väntar förlängning. Det finns inga regler för antal mål gjorda på bortaplan, är det lika efter de båda matcherna är det förlängning.

I semifinalen mellan Luleå och Frölunda blir det förlängning om Frölunda vinner med ett mål. I semifinalen mellan Mountfield och Djurgården blir det förlängning om Djurgården vinner med två mål.

En eventuell förlängning spelas i maximalt tio minuter och det är tre mot tre. I en eventuell final spelas förlängningen i maximalt 20 minuter och då är det fyra mot fyra.

Går det vidare till straffläggning är det fem straffar som gäller i grundomgången. Är det fortfarande inte avgjort efter fem straffar fortsätter straffläggningen. Den här gången är det en straff i taget och lagen byter ordning på vilka som lägger straffen först.

Kommentarer

Kommentarer