CHL: Mästarna i brygga – måste vända på bortaplan

0
486
CHL: Mästarna i brygga – måste vända på bortaplan
Foto: Bildbyrån
Det är dags för den andra kvartsfinalen av två i CHL och de regerande mästarna är i brygga. Frölunda måste vända mot Biel-Bienne på bortaplan. För Luleå och Djurgården ser det bättre ut.

Mästarna Frölunda är i en djup brygga i CHL-kvarten efter förlust hemma mot Biel-Bienne med 2-3. Nu väntar en svår match på bortaplan i Schweiz. Har Roger ”Houdini” Rönnberg en plan för avancemang?

För de två övriga svensklagen i kvartsfinalerna Luleå och Djurgården ser det tämligen ljusare ut. Luleå har chansen att avgöra på hemmaplan, norrbottningarna har 2-1 med sig i bagaget från bortamatchen mot Lausanne. Djurgården har en riktig femetta i ryggen när matchen borta mot München startar ikväll. Vi har dock lärt oss att det svänger i hockey och att inget är klart förrän ”hesa Fredrik” har gett ljud.

Luleå – Lausanne (2-1 från match 1)

Matchen drar igång klockan 18.00 och sänds direkt i SVT:s Kunskapskanalen och SVT Play.

Kan hemmastarka Luleå förvalta sin ledning och ta sig till semifinal? Mycket talar för det så Thomas ”Bulan” Berglunds grabbar är i en ruskig form. På de 20 senaste matcherna har laget endast förlorat två.

Luleå bör gå vidare, det som talar emot är att spelarna har gått på ett mentalt jullov, förlust senast hemma mot Färjestad.

Tips: Luleå vidare med sammanlagt 6-2

Biel-Bienne – Frölunda (3-2 från match 1)

Matchen startar 19.45 och sänds på TV3 Sport och Viaplay

Tung förlust hemma mot Biel-Bienne i den första matchen. Mästarna är i brygga och formen är ifrågasatt. På de fyra senaste matcherna har Frölunda endast mäktat med en seger.

Är det någon som kan ta sig ur ett prekärt läge som det här är det Roger ”Houdini” Rönnberg och kapten Joel Lundqvist. Visst det blir en svår bortamatch i Schweiz, men inget som Frölunda känner till. De har vänt tuffa underlägen tidigare. Se bara vändningen i åttondelen mot Färjestad, där underläge 3-6 vändes till seger med totalt 11-8.

Tips: Biel-Bienne vidare med sammanlagt 5-4.

München – Djurgården (1-5 efter match 1)

Matchen startar 20.00 och sänds på Viasat Hockey och Viaplay.

Djurgården har chansen att ta sig till semifinal i CHL. Samtidigt spökar det med skador och sjukdomar i laget. Borta är sedan tidigare kaptenen Jacob Josefson, Erik Walli-Walterholm och Robin Jensen. Till den här matchen ser Alexander Holtz ut att vara borta och frågetecken för en magsjuk Dick Axelsson.

München är starka hemma och leder den tyska ligan DEL med åtta poängs marginal. Även tyskarna har drabbats av skador, bland annat är den tyska landslagsmålvakten Danny aus den Birken borta.

Får Djurgården ihop försvarsspelet ska ledningen kunna hålla hela vägen ut.

Tips: Djurgården vidare med sammanlagt 6-4.

Helt jämt

I den fjärde kvartsfinalen mellan schweiziska Zug och tjeckiska Mountfield är det helt jämnt. Den första matchen slutade 1-1.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tretton + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.